Pentru îndrăgostiții de viniluri, Sony a lansat un pick-up premium

0
1560
Sony PS-HX500
Sony PS-HX500

Sony a lansat un nou pick-up premium care le permite posesorilor de discuri de vinil să se bucure de piesele lor preferate la o calitate remarcabilă, chiar și atunci când sunt pe drum. Premieră este și faptul că Sony PS-HX500 permite convertirea colecției de viniluri a utilizatorilor în fișiere digitale la o calitate High-Resolution Audio, echivalentă standardului DSD.

Cei de la Sony spun că „fiecare element al PS-HX500 este gândit pentru a oferi cea mai bună calitate posibilă a sunetului și pentru a trata vinilurile cu respectul pe care acestea îl merită. De la un nou tip de braț, până la platanul turnat și plinta însăși, fiecare componentă a beneficiat de atenție specială pentru a oferi o experiență muzicală extraordinară”.

Brațul drept asigură un echilibru stereo excelent. Brațul include și un cap rotunjit care minimizează rezonanța, pentru o reproducere sonoră pură. Un dispozitiv anti-alunecare este încorporat în asamblarea brațului, alături de un sistem de direcție a acestuia. Un cartuș magnetic mobil este inclus pentru ajustarea balansului.

PS-HX500 are un platan turnat din aluminiu și este pus în mișcare de o curea alimentată de un motor în două viteze. O plintă acustică de 30 de milimetri, cu densitate ridicată, este montată alături de un nou model de preș de cauciuc de 5 mm și patru picioare de izolare.

Entuziaștii discurilor se confruntă uneori cu perspectiva unor fișiere digitale inferioare discurilor analogice, atunci când se află în mișcare. PS-HX500 vine cu un convertor DSD nativ de o înaltă calitate care oferă utilizatorului opțiunea de a copia muzica de pe discurile analogice preferate pe PC, în format digital, la o calitate până la standardul High-Resolution Audio. Acesta le permite utilizatorilor să asculte muzica de pe discurile de vinil la aceeași calitate pe un PC compatibil, un player audio sau chiar în mașină. Pick-up-ul vine cu un preamplificator integrat care se poate conecta direct la un amplificator extern pentru o experiență auditivă high-fidelity în propria locuință.

Sony PS-HX500
Sony PS-HX500

PS-HX500 este primul pick-up care suportă DSD cu rată de eșantionare simplă și dublă (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit), un format audio foarte puternic care va reproduce melodiile cu acuratețe și muzicalitate naturală. Mai mult, procesul de conversie AD poate oferi alegerea calității fișierului digital de la WAV la High-Resolution Audio, cu frecvențe mai mari de sampling și bitrate prin DSD cu rata de eșantionare dublă.

Utilizând aplicația de PC pentru PS-HX500, un disc de vinil poate fi convertit ușor în fișiere High-Resolution Audio pe PC-ul utilizatorului și editat în post-producție. Aplicația se descarcă simplu, iar procesul de înregistrare este facil, fiind necesară conectarea pick-up-ului la computer. Piesele pot fi ulterior editate, etichetate, decupate sau combinate împreună, permițându-le utilizatorilor să fie cu adevărat creativi cu muzica lor.

PS-HX500va fi disponibil în Europa din aprilie 2016, la prețul recomandat de €500.

Sony PS-HX500
Sony PS-HX500

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here