NVIDIA și Audi pregătesc o mașină revoluționară

0
1638

NVIDIA a anunțat extinderea parteneriatelor tehnologice încheiate cu companii de top din industria auto și cea a echipamentelor și instrumentelor de navigație, cu focus pe valorificarea avantajelor oferite de inteligența artificială (AI).

Astfel, NVIDIA va extinde colaborarea cu Audi, planurile celor două companii vizând lansarea comercială în 2020 a unor mașini dotate cu inteligență artificială. Prima etapă a colaborării se bazează pe dezvoltarea și utilizarea NVIDIA DRIVE PX, o platformă AI pentru mașini autonome, care utilizează rețelele neuronale AI pentru a înțelege mediul înconjurător și a determina cel mai sigur drum. În acest an, Audi va lansa noul A8, primul vehicul automatizat Level 3 din lume, echipat cu sistemul Traffic Jam Pilot bazat pe tehnologia zFAS, care integrează hardware și software NVIDIA.

Tot în cadrul CES, NVIDIA a prezentat propria mașină autonomă cunoscută sub numele BB8. Cei peste 3.000 de participanți la keynote-ul NVIDIA au putut vedea într-un video prezentat în premieră modelul BB8, care dispune de computerul DRIVE PX 2. În clip e prezentat un drum cu adevărat revoluționar către Starbucks; mașina înțelege și interacționează cu șoferul într-un limbaj natural, analizând culoarea semaforului, semnele de circulație, intersecțiile, apoi predând controlul șoferului, la solicitarea acestuia.

ZF, unul dintre cei mai mari distribuitori de automobile și furnizor de top pentru industria de camioane din Europa, a lansat sistemul auto autonom ZF ProAI, bazat pe computerul de bord NVIDIA DRIVE PX 2 AI, destinat autoturismelor, camioanelor și altor vehicule comerciale utilizate în fabrici, industria agricolă și minerit. ZF ProAI folosește configurația DRIVE PX 2 AutoCruise pentru a le permite companiilor să construiască vehicule autonome, de la autoturisme și camioane, până la mașini cu aplicabilitate industrială. ZF ProAI va fi disponibil pentru producție la începutul lui 2018.

NVIDIA extinde colaborarea cu HERE și Zenrin, două companii de top din industria sistemelor de navigație, în contextul în care hărțile HD au devenit esențiale pentru mașinile autonome.

Astfel, HERE și NVIDIA vor dezvolta harta HERE HD Live Map într-o soluție HD, în timp real, pentru vehicule autonome. Colaborarea include: utilizarea tehnologiei MapWorks AI de la NVIDIA pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a HERE HD Live Map; dezvoltarea unei tehnologii de localizare de către NVIDIA bazată pe HD Live Map de la HERE, ca parte a software-ului NVIDIA DriveWorks; crearea unei soluții de navigație HERE HD Live Map integrate, pentru perceperea schimbărilor din jur și actualizarea hărții în cloud în mod corespunzător.

Colaborarea NVIDIA cu ZENRIN, producător de soluții de navigație din Japonia, include dezvoltarea unei hărți HD cloud-to-car pentru mașinile autonome. Computerul de bord NVIDIA DRIVE PX 2 AI și software-ul NVIDIA DriveWorks pot procesa cantități foarte mari de date generate de senzorii camerelor de luat vederi și senzorii lidar. În data center, plăcile grafice NVIDIA și software-ul NVIDIA MapWorks pot fi utilizate pentru a procesa date complexe, pentru a compila și înregistra date de la mai multe vehicule și pentru a crea o hartă 3D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here