Lenovo a lansat cea mai subțire tabletă 2-în-1 din lume

0
1635
Lenovo Yoga Book

Lenovo lansează Yoga Book, cea mai subțire și ușoară tabletă 2-în-1 din lume, dezvoltată pentru creșterea productivității în mediile de lucru cu mobilitate ridicată.

Cei de la Lenovo spun că până acum, modul clasic de utilizare a tabletelor nu era și cel mai adecvat: de exemplu, din perspectiva productivității, experiența tastării sau desenării cu un stylus pe ecranul tactil al unui dispozitiv mobil era una foarte dificilă.

Yoga Book elimină această dificultate, reunind beneficiile esențiale ale unei tablete – portabilitatea, durata de viață ridicată a acumulatorului, un ecosistem de aplicații bogat – cu o suită de elemente hardware și software dedicate creșterii productivității și utilizării creative, precum: tastatura instant Halo, stylus-ul cu dublă utilizare – pe hârtie și pe ecran, interfața Book UI pentru productivitate ridicată.

Yoga Book

„Cu Yoga Book, intenționăm să redefinim categoria de tablete, pornind de la tendința consumatorilor de a nu separa activitățile de lucru și divertisment”, a declarat Jeff Meredith, GM și VP în cadrul Lenovo Android & Chrome Computing Business Group. „Yoga Book introduce o nouă tastatură și permite digitalizarea instantă a scrisului de mână, toate acestea într-o tabletă cu un design elegant, simplu și neobișnuit de subțire. Credem că acest design unic le va oferi utilizatorilor de tablete și notebook-uri 2-în-1 sau tradiționale o opțiune de calitate înaltă, în linie cu tendințele actuale de utilizare a acestor dispozitive.”

Subțire și ușoară, tastatură cu touch

Cel mai subțire 2-în-1 din lume, Yoga Book are o grosime de 9,6 mm închis, cu margini de până la 4,05 mm. Cântărind 690 g, Yoga Book este și cel mai ușor 2-în-1 din lume, conceput să rivalizeze cu portabilitatea unui smartphone. Balamaua de tip „curea de ceas” care permite rotirea la 360 de grade. Yoga Book oferă și o alternativă de top pentru divertisment, cu un ecran IPS FHD de 10”, sunet de înaltă calitate asigurat de Dolby Atmos și o memorie de 64 GB.Durata de viață a acumulatorului este de 15 ore.

Cea mai importantă caracteristică de productivitate a tabletei Yoga Book este și aceea care face posibil designul subțire și ușor: tastatura Halo, o tastatură backlit cu funcții touch și o interfață fluidă. Ecranul touch este realizat din sticlă aleasă special pentru un finisaj brut și mat, împreună cu un strat antireflex. Tastatura nu prezintă taste fizice, apărând ca un contur solid pe cel de-al doilea element al tabletei doar atunci când este necesar.

Tastatura se adaptează constant obiceiurilor de tastare ale utilizatorului, integrând un software de anticipare și învățare artificială care permite și o optimizare continuă. Prevăzută cu tehnologia sensitive haptic pentru a îndruma tastarea și a reduce greșelile, tastatura Halo oferă o experiență de tastare care corespunde cu cea a unei tastaturi fizice, depășind cu ușurință provocările tastării de pe ecranul tabletei.

Yoga Book Halo keyboard

Real-Pen, un stylus cu dublă utilizare

Lipsa tastelor fizice permite compatibilitatea suprafeței tastaturii Halo cu accesoriul standard Real-Pen, un stylus cu dublă utilizare. Inspirat de eleganța și simplitatea unui notebook, Yoga Book vine ca o recunoaștere a plăcerii reale a scrierii și desenului pe hârtie. Acum, utilizatorii au la dispoziție un accesoriu similar cu un stilou real atunci când preferă să scrie pe o foaie de hârtie care acoperă tastatura sau cu un stylus care funcționează direct pe suprafața tastaturii.

Tot ceea ce creează este digitalizat instantaneu și salvat în aplicația de notițe Lenovo. Având dimensiunile unui stilou convențional, accesoriul Real-Pen integrează tehnologiile Wacom feel și rezonanță electromagnetică pentru a digitaliza notițele în timp real.

Creat cu 2.048 niveluri de presiune și detecție a unghiului de 100 de grade, stiloul Real-Pen poate lucra cu precizia unui creion sau a unei pensule. De asemenea, nu necesită reîncărcare sau înlocuire, iar rezerva de cerneală poate fi înlocuită cu unele convenționale.

Yoga Book Real Pen

Interfața Book UI și balamalele caracteristice YOGA

Yoga Book este un dispozitiv care aduce la un loc experiența de lucru și divertismentul mulțumită Book UI, sistemul de operare Android 6.0 special adaptat și care reunește cele mai bune caracteristici ale sistemelor de operare pentru laptopuri și tablete. Interfața Book UI permite utilizarea mai multor aplicații în același timp, vizibile în ferestre diferite cu dimensiuni variabile și prezintă o bară de lucru care afișează aplicațiile utilizate și combinațiile de taste pentru legături rapide. Aceste sarcini de lucru adiționale sunt ușor de gestionat mulțumită procesorului Intel Atom X5 și memoriei de 4 GB. Utilizatorii de Windows au la dispoziție o versiune Yoga Book cu Windows 10.

Realizată dintr-o combinație de magneziu și aliaj de aluminiu, Yoga Book are o formă robustă. Ca și în cazul tuturor produselor Yoga, este prevăzută cu balamaua de tip curea de ceas caracteristică. Însă, de această dată, balamaua este mai mică și este prevăzută cu o balama personalizată cu 3 axe, 130 de piese mecanice diferite realizate din cinci materiale diferite. Yoga Book, care a fost supusă testelor de laborator de mai bine de 25.000 de ori, oferă o tranziție uniformă și unitară între cele patru module de vizualizare – Browse, Watch, Create și Type. Yoga Book cu Android este disponibilă în variantele Champagne Gold sau Gunmetal, în timp ce Yoga Book cu Windows este disponibilă în versiunea Carbon Black.

Prețurile dispozitivului Yoga Book pornesc de la 499 de euro pentru versiunea cu Android și 599 de euro pentru versiunea cu Windows. Acesta va fi disponibil la nivel global începând din luna septembrie. Prețurile și disponibilitatea pot varia de la o țară la alta. În Statele Unite, Yoga Book va fi comercializată online până la finalul lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here