Kaspersky: Infractorii cibernetici răspândesc e-mail-uri care pretind că vin de la femei în căutare de parteneri

0
426
FOTO: 99mimimi/Pixabay.com
FOTO: 99mimimi/Pixabay.com

Specialiști Kaspersky transmit că s-au intensificat atacurile prin care sunt colectate date personale ale utilizatorilor care accesează aplicații și site-uri de dating online.

„Cantitatea de informaţii pe care o împărtăşim online este în creştere, iar acest lucru este valabil mai ales în ceea ce priveşte întâlnirile online – întrucât căutarea dragostei necesită anumite confesiuni despre viaţa personală pentru a stabili o conexiune emoţională.

Amploarea acestui schimb de informaţii a făcut ca unii utilizatori să devină victime ale atacurilor digitale, cum ar fi doxing – colectarea şi expunerea publică, online, a datelor personale. În zilele premergătoare Valentine’s Day 2022, Kaspersky raportează o intensificare a escrocheriilor legate de acest subiect şi încurajează utilizatorii aplicaţiilor şi site-urilor de dating online să-şi protejeze datele şi să-şi asigure confidenţialitatea digitală”, se arată într-o analiză realizată de specialiștii Kaspersky.

Un studiu Kaspersky relevă faptul că primele cele mai populare cinci aplicaţii de dating şi-au îmbunătăţit protocoalele de criptare şi au început să acorde mai multă atenţie confidenţialităţii utilizatorilor. Astfel, pentru a păstra datele în siguranţă, administratorii acestor aplicaţii au introdus versiuni plătite, care permit utilizatorilor să-şi specifice manual locaţia sau să estompeze fotografiile, de exemplu.

„Multe dintre aceste aplicaţii solicită acum utilizatorilor să-şi înregistreze contul prin intermediul reţelelor sociale pe care le utilizează, care populează automat un profil cu fotografii şi informaţii personale, cum ar fi locul de muncă sau de studiu.

Aceste date fac mai uşor pentru potenţialii doxeri să găsească utilizatori online şi să afle informaţii despre ei. Datele stocate pe profilurile aplicaţiei de dating sunt extrem de sensibile şi foarte dorite de escroci. Acest lucru a făcut ca interesul de a proteja asemenea informaţii personale să fie mai puternic şi, ca urmare a acestui lucru, aplicaţiile de dating au devenit mai sigure”, susţin experţii în securitate cibernetică.

Schema implică e-mailuri care includ un link către o pagină de phishing care imită un profil de pe un site de dating şi le cere oamenilor să completeze un formular cu preferinţele lor personale legate de un viitor partener. În cele din urmă, utilizatorului i se cere să-şi adauge informaţiile bancare.

Astfel, victima ajunge să piardă date şi bani şi nici nu are şansa de a cunoaşte oameni noi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here