Instagram are o nouă opțiune pentru utilizatori

0
1485
FOTO: Webster2703/Pixabay.com
FOTO: Webster2703/Pixabay.com

Instagram a implemnentat în setări o aplicație pentru cei care doresc să-și downloadeze datele contului.

Butonul se află la „Privacy and Security”, iar pentru a avea o copie a ce ai postat pe Instagram trebuie doar să completezi adresa de mail și să urmezi câțiva pași.

Deocamdată, această funcție este valabilă doar pe website-ul Instagram și ar urma să fie pusă în practică, cât de curând, pe gadgeturile cu Android și pe iPhone și iPad.

Mai trebuie menționat și că după ce faci cererea să ți se trimită datele pe care le-ai încărcat pe Instagram trebuie să aștepți aproximativ două zile până le primești. Timpul de așteptare diferă și în funcție de cantitatea de date.

Fișierul conține, printre altele, fotografii, clipuri, numele de utilizatori ale celor care te urmăresc și pe care îi urmărești, comentarii, like-urile pe care le-ai dat, căutările pe care le-ai făcut și alte setări. Mai trebuie precizat și că istoricul acestor informații începe din decembrie 2017.

Această funcție vine în contextul modificărilor privind protecția datelor personale impuse de Uniunea Europeană. General Data Protection Regulation (GDPR) va intra în vigoare începând cu 25 mai.

Noul regulament european va obliga companiile să respecte cererile utilizatorilor de a șterge datele personale de pe platformele lor. Majoritatea companiilor care au activități online trebuie să-și regândească politicile de păstrare a datelor.

Zilele trecute și WhatsApp a anunțat modificări cu ocazia GDPR. Cel mai popular serviciu de mesagerie a decis să crească cu trei ani limita de vârstă a celor care pot utiliza aplicația. Prin urmare, europenii care nu au împlinit 16 ani nu vor mai avea dreptul să folosească WhatsApp.

Ca și în cazul Instagram, WhatsApp va avea o opțiune prin care poți downloada toate datele tale din aplicație.

Modificări care se referă la vârsta utilizatorilor are și Facebook. Rețeaua va cere adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani să obțină permisiunea părinților de a împărtăși informații personale pe rețeaua socială. Iar dacă nu au acordul lor, vor vedea o versiunea mai generică a Facebook, care nu este adaptată în funcție de datelor personale.

FOTO: Webster2703/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here