Gadgetul care îți spune cât de sărată e mâncarea

0
1766
Gadgetul care îți spune cât de sărată este mâncarea
Gadgetul care îți spune cât de sărată este mâncarea

Într-o dietă normală, aproximativ 10% din cantitatea de sare consumată provine din legume și carne, fără niciun aport artificial. În timp ce este gătită mâncarea, adăugăm mai mult decât dublu cantității de sare deja conținute. Iar sarea în exces poate provoca probleme de sănătate precum creșterea presiunii arteriale, infarct, disfuncții cardiovasculare, osteoporoză și chiar cancer la stomac.

Ar trebui să știm cam câtă sare este în mancarea noastră, fie că e vorba de cea gătită acasă, fast food sau cea de restaurant. Pentru asta a fost inventat Thanko Handy Salt Meter, un gadget mic, care arată ca un termometru și îți spune în câteva secunde, pe un display LED, câtă sare conține mâncarea ta.

Aparatul are un senzor la unul dintre capete, care se introduce în mâncare, chiar și în supe sau ciorbe fierbinți de până la 80 de grade Celsius.

Thanko Handy Salt Meter are și o scală care îți arată cât de nocivă e cantitatea de sare din mâncare ta. Concentrația de sare pe care senzorul o recunoaște este de la 0,3 % până la 2%, iar dacă această valoare este depășită, e mai bine pentru sănătatea dumneavoastră să nu o mai mâncați. Funcționează cu patru baterii mici, asemănătoare cu cele de ceas.

Gadgetul costă pe magazinele online aproximativ 20 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here