Gadgetul care îți cheamă taxi când ești beat

0
1573

Trei specialiști în tehnologie au creat un aparat alcooltest inteligent. Alcohoot, așa cum a fost denumit gadgetul, se conectează cu iPhone-ul prin Bluetooth și mufa pentru căști și îți dă toate informațiile cu privire la nivelul de alcool din sânge și nu doar cel expirat în aer, așa cum fac cele obișnuite. Specialiștii care l-au conceput spun că sistemul Alcohoot poate da informații destul de precise, întrucât analizele sunt făcute luând în calcul date personale precum sexul, vârsta, greutatea și înălțimea.

Însă poate cea mai importantă funcție pe care o are este aceea că atunci când observă că ai băut mult peste măsură, în funcție de cum l-ai setat atunci când erai treaz, nu te amendează și nici nu-ți suspendă carnetul, ci îți cheamă un taxi, sună automat un prieten sau îți arată care ar fi cel mai apropiat loc în care ai putea să te odihnești.

Iar asta nu e tot, o altă particularitate a acestui aparat este că are integrare cu rețelele de socializare. Însă cine și-ar dori să distribuie pe Facebook cât de beat e la un moment dat? Cei care l-au gândit spun că această particularitate este dezvoltată în special pentru prietenii apropiați de pe rețeaua de socializare, care ar putea veni să-ți dea o mână de ajutor dacă observă că sunt mari şanse să confunzi trotuarul cu șanțul.

Mai mult, datele privind nivelul alcoolemiei sunt postate pe rețeaua de socializare împreună cu o localizare precisă făcută prin intermediul sistemului GPS.

Alcohoot are și o funcție pentru cei care sunt obosiți și pleacă la drum. Acest aparat poate fi setat să vibreze în buzunar la un anumit interval de timp, astfel încât șoferul să nu ațipească la volan. Alcohoot, deocamdată prototip, ar putea intra în producție peste câteva luni, iar un aparat va avea un preț estimativ de 100 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here