Dacia 1310 unică în România: culoare galaxy, sistem cu touchscreen și 180 de cai putere

0
8918
FOTO: Eduard Popescu/Youtube
FOTO: Eduard Popescu/Youtube

Un român stabilit în Statele Unite ale Americii și-a făcut o mașină care îi face invidioși pe mulți posesori de bolizi. „Am vrut să fac cea mai frumoasă Dacia din România și cred că am reușit”, a spus George Reut, potrivit promotor.ro.

Este vorba despre o Dacia 1310, care a fost fabricată în 1983. A fost recondiționată în întregime la Curtea de Argeș, iar acum se află la Arad.

Are o culoare specială, aplicată printr-o procedură de aerografie care a costat peste 3.000 de euro. Au fost făcute modificări și la interior, iar mașina a fost adusă în prezent ca dotări.

Scaunele Recaro tip scoică au o înfățișare sport. Bancheta din spate a fost înlocuită cu una de la un Alfa Romeo. Volanul și scaunele au fost îmbrăcate în piele Beluga, iar interiorul a fost schimbat complet.

De asemenea, bordul, plafonul și fețele ușilor la interior au fost îmbrăcate în piele și alcantara. A fost instalat și un sistem cu display și touchescreen pentru multimedia. A fost îmbunătățit sistemul de ventilație.

Dacia a primit și un motor de 2.0 litri de Clio RS cu transmisie manuală cu cinci rapoarte. Are acum 180 de ca putere.

În total, în mașină, George Reut a investit aproximativ 30.000 de euro și în toamnă speră să-și aducă mașina în SUA, acolo unde locuiește de 38 de ani.

Un clip de prezentare cu mașina lui George Reut a fost postat pe Youtube, pe canalul lui Eduard Popescu.

În SUA mai există o Dacia celebră. Este vorba despre mașina lui Eduard Palaghiță, un român stabilit în New York. Acesta a călătorit cu Dacia 1300, produsă în 1977 și pe celebra Route 66. De asemenea, în SUA ar mai fi încă șase Dacii vechi, însă prima care a ajuns cu roțile pe pământul american este cea a lui Eduard Palaghiță.

Dacia lui Eduard Palaghiță pe o stradă pustie din cauza pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here