Cum să filmezi în formatul cinema cu smartphone-ul

0
1912
Carcasa Moment
Carcasa Moment

Moment, o companie specializată în producția foto și video, a anunțat o serie de accesorii care te ajută să filmezi cu smartphone-ul în formatul cinema. Este vorba despre o lentilă anamorfică, un sistem de cotragreutate pentru gimbal care să ajute la stabilizarea imaginii, un adaptor pentru filtre, dar și o carcasă cu baterie suplimentară.

Cei de la Moment spun că numărul celor care fac filme cu smartphone-ul este într-o „creștere explozivă”. „Nimeni nu a găsit o modalitate mai ușoară până acum de a face ca o cameră mică a smartphone-ului să fie comparabilă cu una mare”, spun cei de la Moment.

Obiectul anamorfic reușește să minimizeze aberațiile cromatice latarale și este proiectat să fie compatibil și cu smartphone-urile care au camere duble.

Carcasa care poate adapta toate aceste gadgeturi la smartphone este compatibilă deocamdată doar cu modelele iPhone, Google Pixel și Samsung Galaxy și Note.

Contragreutatea Moment pentru Gimbal este compatibilă cu DJI Osmo, Zhiyun SmoothQ și Evo Shift. Acest sistem te ajută să obții un balans mult mai bun și o calibarare superioară, spun cei de la Moment.

„Marii regizori de film cunosc importanța pe care o au filtrele, cât de mult te ajută să creezi efecte și să controlezi lumina într-un mod în care editarea digitală nu poate să o facă. Adaptorul Moment te ajută să atașezi un filtru de 62 mm”, mai spun cei de la Moment.

Deocamdată se pot face doar precomenzi într-o campanie Kickstarter. Accesoriile Moment vor fi livrate începând cu luna iunie a acestui an.

Adaptorul pentru filtru costă 39 de dolari, contragreutatea pentru gimbal – 39 de dolari, carcasa cu baterie – 99 de dolari, iar lentila anamorfică e 149 de dolari.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=QUuAojsR3Nw

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here