Crankerator, telefonul se încarcă la manivelă

0
1644

Aparatele care îți încarcă gadgeturile la manivelă, în situații de urgență, par să revină la modă. O echipă de specialiști în tehnologie anunță Crankerator, un aparat despre care spun că îți încarcă aproape toate gadgeturile, de la smartphone-uri până la camere video.

Acest dispozitiv are încorporat o baterie de 2000 mAh, energie care e de ajuns cât îți încarci complet bateria smartphone-ului. În plus, dacă și aceasta se consumă, există o mică manivelă care te va ajuta să-ți reîncarci gadgetul în situații de urgență. Aparatul este compatibil cu tot felul de gadgeturi și are un sistem care protejează electronicele de șocuri de curent.

Potrivit celor de la Photojojo, doar un minut de învârtit la manivelă îți va ajunge pentru un apel telefonic de aproximativ 4 minute. Crankerator are un preț de aproximativ 60 de dolari și va apărea în oferta magazinelor online începând cu jumătatea lunii mai.

Carcasa cu manivelă

Luna trecută, a mai fost anunțată o soluție asemănătoare. Un specialist în tehnologie a preluat principiul tehnic de la flașnete și l-a încorporat într-o carcasă de iPhone.

Telefonul pur și simplu se pune în această carcasă, iar când rămâi fără baterie scoți manivela încorporată discret pe spate și învârți până prinde viață iPhone-ul tău. Marele dezavantaj este că trebuie să dai destul de mult la manivelă pentru încărcarea telefonului.

Un sistem asemănător, însă nu o carcasă, ci un accesoriu separat, are și Sony. Cu ajutorul încărcătorul CP-A2LAKS se alimentează o baterie de 4.000 mAh care, la rândul ei, poate încărca un smartphone de două ori. Alimentarea se face printr-un cablu USB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here