Cea mai sigură mașină. În 16 ani nimeni n-a murit în accident

0
17364

O echipă de cercetători de la Thatcham Research, o companie specializată în domeniul siguranței vehiculelor, a reușit să stabilească care este cea mai sigură mașină. Studiul s-a bazat pe statisticile din Marea Britanie.

Titlul merge în Europa, la producătorul auto suedez Volvo. S-a stabilit că în modelul Volvo XC90 nu s-a înregistrat niciun deces în accidente rutiere din 2002, când a fost lansat, și până în prezent. În această perioadă au fost peste 50.000 de șoferi din Marea Britanie care au condus acest model.

De asemenea, mai trebuie menționat și faptul că acest SUV al celor de la Volvo are 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP și e de mai mulți ani în topul celor mai sigure mașini din lume.

„De multe ori, când vine vorba de mașinile noi nu vezi accidente cu morți pentru că este nevoie de timp pentru ca un număr mare de autoturisme să fie cumpărat și să ajungă pe șosele. Dar aici vorbim despre o mașină produsă pentru prima dată în urmă cu 16 ani, care are un istoric, iar atunci cifrele ies în evidență”, a declarat Matthew Avery, directorul echipei de cercetare.

Cercetătorul mai spune că rezistența ei este dată nu doar de faptul că are stabilitate pe șodele, ci și de sisteme pasive, precum centurile de siguranță sau airbag-uri.

Autoturismele Volvo sunt prezente pe piață din anul 1927. Volvo a avut vânzări de peste 570.000 de autoturisme la nivel mondial în 2017, în aproximativ 100 de țări. Datele pentru primele trei luni ale acestui an arată că Volvo a comercializat 147.407 unități, cu 14% mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

La acest nou record au contribuit într-o foarte mare măsura SUV-urile, cel mai bine vândut model al mărcii la nivel global fiind XC60, cu peste 38.000 de mașini cumpărate. Locul secund este ocupat chiar de XC90 cu aproximativ 23.000 de exemplare, iar pe următoarele locuri sunt modelele V40 si V40 Cross Country, cu peste 22.000 de automobile vândute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here