Căruciorul high-tech în care bebelușii respiră cel mai curat aer și au liniște

0
2417
Air Shield
Air Shield

Air Shield, un căruț high-tech pentru transportat bebelușii, este printre proiectele finaliste la Electrolux Design Lab 2015. Căruțul este dotat cu tot felul de tehnologii de ultimă generație. Conceptul Air Shield e astfel gândit încât cel mic să fie transportat într-un micro-climat, aproape complet izolat de eventualul aer poluat din exterior.

De exemplu, geamul care va fi închis etanș este dintr-un material special care nu lasă razele soarelui să afecteze ochii copilului și împiedică total trecerea celor ultraviolete.

Părinții nu trebuie să deschidă geamul pentru a vorbi cu cei mici, pentru că există un sistem de comunicare, care funcționează non-stop. De asemenea, microfonul pentru părinți este dotat și cu un senzor care are capabilitatea de a distinge vocea de zgomotul de fond, iar atunci când e prea mare gălăgie se oprește, pentru a nu deranja somnul copilului.

În acest cărucior high-tech există și un filtru de aer și un ventilator. Potrivit designerului, lituanianul Dominykas Budinas, conceptul de ventilație a fost inspirat din sistemul de climatizare al mașinilor. Astfel, în micro-climatul căruciorului nu vor intra nici mirosurile sau polenul din exterior, ci doar aer curat, datorită filtrelor speciale.

„Copiii vor crește cu siguranță mai sănătoși. Iar părinții se vor simți mult mai liniștiți știind că atunci când ies la plimbare cei mici vor fi protejați”, e de părere designerul Dominykas Budinas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here