Canary, gadgetul care spune cât de curat e aerul în casă și prinde hoții

0
1516
Canary
Canary

Un grup de cercetători americani a proiectat o cameră inteligentă care monitorizează atât securitatea casei, cât și cât de sănătos e aerul. Pe lângă mișcare din casă, detectează fumul, monodxidul de carbon, polenul sau praful.

Gadgetul se numește Canary și vrea să îi ajute atât pe cei care vor să-i prindă pe eventualii hoți care intră în casă, cât și pe cei care suferă de diverse alergii și vor să se ferească de diverse boli provocate de aerul poluat.

Toate datele înregistrate de acest senzor sunt analizate și trimise apoi spre smartphone-ul tău. În câteva secunde vei afla cât de poluat este aerul din încăpere. Canary analizează datele pe baza unor indici preluați de la inistute medicale. De asemenea, poți primi și date combinate cu analiza aerului de afară, însă această opțiune este disponibilă deocamdată doar pentru Statele Unite.

Potrivit proiectanților, una dintre funcțiile principale, cea de detector de fum, va fi mult mai ușor de utilizat. Prin aplicația instalată pe smartphone vei fi anunțat instant dacă există o problemă la tine acasă.

Vei putea trimite imediat pe cineva pentru a vedea dacă există cu adevărat vreo problemă, iar dacă e o alarmă falsă nu vei mai pune pe drum pompierii sau polițiștii. Această cameră costă în jur de 200 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here