Becul cu Wi-Fi. Întrerupătorul e pe smartphone sau tabletă

0
1642

Cei de la Philips au anunțat că au început vânzarea sistemului de lumini ambientale care poate fi controlat prin intermediul tabletelor sau smartphone-urilor. Este vorba despre un model de bec ecologic ce se poate stinge și aprinde wireless.

Sistemul Hue, așa cum a fost denumit de cei de la Philips, se conectează la un router de internet wireless. În pachetul de bază sunt incluse trei becuri, o telecomandă dedicată și un dispozitiv care preia comenzile de pe smartphone sau tabletă.

Cei care vor să-și folosească gadgeturile mobile pentru a stinge sau aprinde lumina trebuie să instaleze Philips Hue, o aplicație dedicată care se găsește atât în iTunes cât și în Android Market. Aplicația are mai multe presetări de lumină precum „Energizare”, „Pentru citit” sau „Relaxare”.

Becurile își vor combina culorile în funcție de starea pe care o ai. Poți seta să fie mai mult roșu sau verde în cameră sau să transformi totul într-un curcubeu.

Becurile Hue sunt cu LED şi au o durată de viață de aproximativ 15.000 de ore. Un sistem costă aproximativ 200 de dolari. Dacă dorești să cumperi și alte becuri pe lângă cele trei din pachet trebuie să plătești în jur de 50 de dolari pe fiecare în plus. Philips spune că sistemul Hue este capabil să gestioneze până la 50 de becuri.

Lumen, becul inteligent controlat prin Bluetooth

Becurile colorate care pot fi controlate prin smartphone sau tabletă încep să prindă la public. Așa se explică faptul că a mai apărut un model. Lumen Bluetooth TL800 este un nou bec colorat, de 40W, care poate fi controlat prin iPhone sau dispozitive cu Android.

Acesta costă aproximativ 70 de dolari și are o viață de până la 30.000 de ore. Becurile sunt gestionate printr-o aplicație, iar un smartphone sau o tabletă poate controla până la zece dispozitive. Există mai mult module de iluminare, de la combinații de culori până la faptul că atunci când ai un SMS sau te sună cineva pe smartphone, poți seta ca becul să lumineze într-un anumit mod, să fii avertizat vizual.

LIFX este un alt bec care se controlează prin Wi-Fi dezvoltat de o echipă din Australia.

Becurile ar urma să apară începând cu luna martie a anului viitor, prima serie fiind deja rezervată celor care au donat bani pentru acest proiect. Prețul unui bec este aproximativ 90 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here