Anul în care nu se va mai vinde nicio mașină Diesel în România

0
592
FOTO: 995645/Pixabay.com
FOTO: 995645/Pixabay.com

În acest moment, doar 15% din mașinile noi vândute în România sunt Diesel. Potrivit specialiștilor din piața auto, până la sfârșitul acestui an, proporția ar putea ajunge la 10%. Iar estimările reprezentanților Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România arată că în 2030, cel mai probabil, în țara noastră nu se va mai vinde nicio mașină pe motorină.

„Estimarea noastră este că în 2030, chiar și în România, vom căuta cu lupa la vânzare un diesel mașină nouă. Cu lupa o să-l căutăm. Să sperăm că o să mai fie câteva, pentru cei care iubesc diesel-ul, dar probabil că nu vor mai fi. Aceste evoluții nu țin de piața noastră, ci de cea europeană”, a declarat președintele APIA, Dan Vardie, într-o conferință de presă.

Liderul APIA spune că România a început să treacă accelerat către zona electrificată și, personal, crede că anul acestea se vor vinde 10.000 de mașini electrice, cu 4.000 mai multe decât anul trecut.

Vardie a mai spus că din decembrie 2025, în Norvegia nu se vor mai vinde decât mașini electrice, iar România are nevoie de o asumare la nivel guvernamental a industriei și a consumatorilor, a trecerii spre un parc de mașini mai puțin poluante.

FOTO: 995645/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here