WhatsApp a lansat o nouă funcție. Ce se întâmplă când activezi Dark Mode

0
1858
FOTO: HeikoAL/Pixabay.com
FOTO: HeikoAL/Pixabay.com

WhastsApp a lansat Dark Mode, o funcție disponibilă în aplicațiile pentru dispozitivele Apple și pentru cele cu Android. Această nouă setare se poate activa și dezactiva manual.

Ce face, mai exact, această funcție? Va înlocui fundalul alb al telefonului cu negru pentru iOS și cu gri pentru Android.

După câteva luni de teste pentru ambele sistem de operare, noua funcție Dark Mode va fi disponibilă pentru toate dispozitivele iOS și Android.

Luna trecută, WhatsApp a mai anunțat și alte modificări care vor apărea în următoarele luni. Printre modificările care vor fi implementate se mai numără introducerea de reclame, funcţia de autodistrugere a mesajelor şi clipuri Boomerang, de scurtă durată, care pot fi derulate înainte şi înapoi.

La sfârșitul lunii trecute, mai multe publicații de specialitate semnalau o situație deosebită în WhatsApp.

Mai exact, The Verge semnala faptul că WhatsApp și contactele devin accesibile oricărei persoane care dă click pe link-ul de invitație, după ce Google a indexat circa 470.000 de rezultate ce privesc grupuri WhatsApp.

Link-urile prin care o persoană este invitată în grupuri private de discuții pe WhatsApp sunt indexate de Google, ceea ce le face accesibile oricui le caută, potrivit The Verge.

Intrarea într-un grup privat de Whatsapp se face în general prin invitatie și deci prin trimiterea unui link pe care cel invitat trebui să dea click. Însă din cauza unei aparente brese în programarea aplicației și în funcție de locul unde este publicat linkul respectiv, oricine care face căutări suficient de specifice pe Google poate descoperi și intra pe un grup privat anume.

Publicația Motherboard a folosit un număr specific de căutări pe Google pentru a găsi linkuri de invitație pe grupuri de Whatsapp. Multe dintre linkurile indexate de Google duc la grupuri pe care sunt distribuite materiale și clipuri pentru adulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here