Vloggerului Colo nu mai are voie să posteze clipuri video pe Youtube, Facebook, Tik Tok sau Instagram

0
1832

Vloggerul Alexandru Bălan, zis „Colo”, nu mai are voie să posteze clipuri video pe Youtube, Facebook, Tik Tok sau Instagram timp de două luni, potrivit unui comunicat trimis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. – să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta – postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Această interdicție a fost impusă de procurori, care au renunțat să mai ceară arestarea sa și au dispus măsura controlului judiciar pentru două luni.

Anchetatorii au stabilit în rechizitoriu că „în luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”.

Vloggerul a fost reținut marți seară de polițiștii Secției 9 de Poliție, după trei ore de audieri. Alexandru Bălan este acuzat de infracțiunea de instigare publică. Pedeapsa pentru această încălcare a legii este cuprinsă între 3 luni și 3 ani.

Acesta a povestit în unul dintre clipurile sale postate pe Youtube, într-un limba explicit, cum ar agresa o minoră de 16 ani.

După ce reacția lui a creat un val de indignare, vloggerul a revenit cu un nou clip în care și-a cerut scuze.

„Dacă stau acum să gândesc la rece chestia asta, a fost o glumă extraordinar de proastă, recunosc lucrul ăsta şi vreau să vă spun că îmi pare rău. În ultima perioadă, pe Facebook, a izbucnit aşa un mare scandal şi am fost implicat în el de către mai mulţi influenceri, de către mai multe persoane cunoscute în această industrie, şi vreau să-mi cer scuze faţă de ei personal, în primul rând, pentru că acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani, îmi cer scuze în mod oficial pentru că videoclipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a declarat Alexandru Bălan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here