Un meteorit a căzut într-un județ din România

0
1525
Foto: Facebook / Silviu Gurlui
Foto: Facebook / Silviu Gurlui

Profesorul de Fizică Silviu Gurlui, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că s-au descoperit fragmente care e posibil să fi provenit de la un meteorit care ar fi căzut sâmbătă la prânz într-o zonă din județul Iași.

Oamenii din mai multe comune spun că ar fi auzit un zgomot foarte puternic.

„Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iași! Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întimplat din nou!!!!

La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă “negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau și să le investighez.

După primele informații, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific“, a scris profesorul Silviu Gurlui.

Dacă vreți să aflați și alte lucruri interesante despre planeta noastră, vă invităm să citiți acest articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here