Un medicament nou are rezultate împotriva cancerului

0
1830
FOTO: madartzgraphics /Pixabay.com
FOTO: madartzgraphics /Pixabay.com

Un medicament care a fost proiectat să oprească reapariția celulelor canceroase are rezultate încurajatoare în urma unui prim test clinic. În cazul a mai mult de jumătate din cei 40 de pacienți care au fost tratați cu berzosertib a fost stopată creșterea tumorilor, potrivit BBC.

Potrivit studiului realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie și Royal Marsden NHS Trust, medicamentul a avut o eficiență și mai mare atunci când a fost administrat alături de chimioterapie.

Este primul medicament testat dintr-o serie de alte tratamente care blochează o proteină implicată în repararea ADN-ului celului canceroase. Studiul a implicat pacienți cu tumori foarte avansate, pentru care nu a funcționat niciun alt tratament. 

Cercetarea este în „prima fază”, în care se testează siguranța unui tratament. Cercetătorii sun optimiști și cred că berzosertib ar putea opri creșterea tumorilor.

„Acest studiu a implicat un număr mic de pacienți. Prin urmare, este prea devreme să spunem că berzosertib va schimba modul în care este tratat cancerul. Cu toate acestea, efectele neobișnuit de puternice ale berzosertib, în special în combinație cu chimioterapia convențională, ne dau motive să fim optimiști în ceea ce privește rezultatele următoarelor studii”, a declarat dr. Darius Widera, de la Universitatea din Reading.

Philip Malling, un bărbat de 62 de ani care a fost diagnosticat cu cancer la colon în 2012, s-a înscris în acest studiu după ce a făcut chimioterapie timp de 2 ani, fără succes.

„Mi s-a spus: nu putem face nimic pentru tine. În aprilie 2014, mi s-a spus: probabil că vei muri înainte de Crăciun”, spune el.

După 6 ani de tratament cu berzosertib de 6 ani, tumorile sale s-au micșorat și starea lui este stabilă.

FOTO: madartzgraphics /Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here