Un botanist, în căutare de plante rare, a descoperit un avion prăbușit în 1952

0
7969
FOTO: Captură video Sheriff_Woody_PCT/Youtube
FOTO: Captură video Sheriff_Woody_PCT/Youtube

Un botanist american care era în căutare de plante rare în Valea Morții, cea mai joasă, aridă și fierbinte depresiune intramontană din California, a descoperit din întâmplare un avion care s-a părbușit în urmă cu 68 de ani.

Ar fi vorba despre avionul SA-16 Albatross, care s-a prăbușit în ianuarie 1952, în timp ce efectua un zbor între Idaho și San Diego. La bord ar fi avut informații clasificate CIA despre „Războiul Rece”. Din câte se pare, cauza accidentului aviatic ar fi fost avarierea unuia dintre motoare.

De asemenea, nu ar fi fost nicio victimă, pentru că toți cei 6 pasageri aflați la bord s-au parașutat când avionul a început să scadă în altitudine și au ajuns într-o zonă sigură.

Valea Morții are o lungime de 120 de kilometri și are cea mai joasă altitudine din America de Nord. Zona deține recordul pentru cea mai mare temperatură înregistrată din lume, cu +56,7 grade Ceslius (pe 10 iulie 1913).

În mod constant, în zilele de vară termomentrul indică aproximativ 45 de grade Ceslsius. A primit numele de Valea Morții în anii 1850, în timpul „Goanei după aur din California”. Prospectorii de aur, care lucrau în zonă, au denumit-o așa din cauza condițiilor grele. Însă, potrivit documentelor istorice, în perioada respectivă nu ar fi murit decât un singur om.

Aici au fost mine de extracție de aur și argint și apoi a fost descoperit borax. Pe 11 februarie 1933, președintele Herbert Hoover a declarat zona „Monument Național”.

FOTO: Captură video Sheriff_Woody_PCT/Youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here