Un bărbat a fost ucis de o țigară electronică

0
1917
FOTO: rolandmey/Pixabay.com
FOTO: rolandmey/Pixabay.com

Un bărbat a murit după ce i-a explodat în față o țigară electronică. Potrivit autorităților, fragmente din dispozitiv i-au perforat craniul unui bărbat din Florida.

În vârstă de 35 de ani, americanul a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului, după ce hainele i-au luat foc. Compania filipineză care produce modelul de țigară electronică cu probleme susține că, probabil, bateria dispozitivului s-a supraîncălzit.

Între 2009 și 2016, în Statele Unite s-au înregistrat aproape 200 de explozii sau incendii provocate de dispozitive electronice de fumat. 133 de persoane au fost rănite, dintre care 38 grav. Un incident mai grav a avut loc în urmă cu trei ani. Unui tânăr de 29 de ani i-a explodat o țigară electronică în față și a avut o fractură la gât și dinții sparți.

Și în România există o dezbatere legată de țigările electronice, însă pe partea riscurilor pentru pentru sănătate. La începutul lunii aprilie, secretarul de Stat Raed Arafat a susținut necesitatea introducerea în spații publice a unor restricții pentru țigările electronice și dispozitivelor care încălzesc tutunul, exact ca în cazul țigaretelor clasice.

„900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcoli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescenţii.

Vorbim de ţigările electornice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent.

Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”, scrie Arafat pe Facebook, cu trimitere la un articol de pe CNN, care prezintă o statistică legată de țigările electronice.

FOTO: rolandmey/Pixabay.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here