TOP. Aplicații de smartphone pentru vacanța la mare

0
1442

Smartphone-ul îți poate fi de mare ajutor în vacanță. Îl poți folosi ca aparat de fotografiat, ca GPS, te ajută să găsești cele mai apropiate restaurante, benzinării sau îți spune starea vremii. Iată un top 10 al aplicațiilor care nu trebuie să lipsească din smartphone-ul tău:

Sunrise sunset (Android). Îți spune cu exactitate la ce oră răsare soarele și la cât apune. Locul poate fi actualizat automat sau îl poți schimba manual. Are două widget-uri, unul în care îți arată la ce oră începe răsăritul, iar celălalt la cât e apusul.

Rise – The Sunrise Sunset Calendar (App Store). Îți arată pe iPhone sau tabletă la ce oră e răsăritul. De asemenea, oferă și date legate de vreme. Poți primi notificări prin care să fie atenționat cu exactitate la ce oră apare prima rază a soarelui.

Yahoo! Weather (Android, App Store).Prin intermediul Flickr, prognozele sunt însoţite de fotografii ale locului în care vă aflați, în concordanţă cu starea vremii. Informaţii meteo detaliate pentru ziua curentă devin vizibile prin simpla rotire a telefonului. De asemenea, primiți și atenționări de vreme rea.

Flickr. Vă ajut să vă editați fotografiile făcute la mare și să le împărtășiți cu prietenii. Are o sumedenie de filtre și efecte speciale pentru fotografii. De asemenea, există și opțiunea prin care puteți să le distribuiți pe Facebook, Twitter, Tumblr și celelalte rețele de socializare, o puteți face mult mai simplu, printr-un buton virtual care se află în dreapta imaginii. După doar două click-uri, poza preferată este distribuită pe rețeaua de socializare.

Feroviar (Android) / Mersul Trenurilor (AppStore). Aceste aplicaţii au toate datele actualizate despre mersul trenurilor, inclusiv preţurile biletelor.

Autogări. Este o aplicație care îți spune programul curselor de autobuze şi autocare și îţi dă toate informaţiile legate de trasee, orele de plecare şi de sosire, precum şi preţul biletului.

Google Maps. Este una dintre cele mai populare aplicaţie de tip GPS pentru cei care doresc să fie ghidaţi. Merge atât pentru maşină, dar o poţi seta şi pentru mersul la pas.

Oliviera. Este o aplicație românească care te ajută să afli cele mai apropiate restaurante în care poți mânca sau cele de la care poți comanda să-ți aducă pe plajă.

Auto.ro. Este o aplicație românească. Printre altele, îți trimite notificări atunci când îți expiră RCA, ITP sau rovineta. Îți oferă servicii auto din zona în care te afli în România: benzinării, parcări, vulcanizări, spălătorii, stații ITP, asistestență rutieră și tractări, taxi, ATM-uri și pensiuni.

Trip Advisor. Prin această aplicaţie poţi căuta de la zboruri cu avion sau hoteluri disponibile în oraşul pe care îl vizitezi până la sfaturi şi recenzii ale turiştilor care au vizitat locurile respective. De asemenea, tot acest soft are ghiduri separate ale marilor oraşe ale lumii pe care le poţi instala pe smartphone sau tabletă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here