TOP 5. Aplicații muzicale pentru smartphone

0
1343

Smartphone-urile au făcut uitate playerele muzicale. Din această cauză, producătorii de telefoane sunt foarte atenți la partea de sunet și la calitatea căștilor. Și pentru că nu există zi în care să nu ascultăm cel puțin câteva minute muzică la telefon, iată câteva aplicații esențiale care vă vor ajuta în acestă privință:

Shazam. Dacă auzi o melodie care îți place și nu știi cine o cântă sau cum se cheamă, această aplicație te ajută să o identifici în câteva secunde. Îți va spune melodia și artistul, unde o mai poți asculta sau de unde o poți cumpăra online.

Soundhound. Funcționează cam după aceleași principii ca Shazam. Și această aplicație recunoaște melodiile. Piesele le poți împărtăși cu prietenii prin rețelele de socializare. Acest gen de aplicație este capabil să recunoască chiar și filme după sunet. Deocamdată este vorba doar despre cele celebre, care se găsesc la vânzare pe internet prin intermediul marilor rețele de distribuție.

TuneIn Radio. Poți asculta online posturi de radio din întreaga lume, inclusiv pe cele din România. De asemenea, se pot asculta online și concerte și diverse show-uri, în special cele de peste Ocean. Dacă vreți varianta Pro, costă în jur de 17 lei la magazinele online de aplicații.

SoundCloud. Este una dintre cele mai mari rețele a muzicienilor profesioniști și amatori și a celor care vor să asculte muzică online. Piesele sunt împărțite pe genuri muzicale. Le poți comenta și îți poți crea un playlist cu piesele preferate și le poți împărtăși cu prietenii.

Uberhype. Este o versiune mobilă a platformei The Hype Machine. Prin această aplicație aflați care sunt cele mai populare piese pe internet. Cu cât o piesă apare mai des pe blogurile de specialitate, cu atât aceasta va urca și mai mult în topul The Hype Machine.

FOTO: messicanbeer/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here