TOP 10. Aplicații de smartphone pentru vacanță

0
1543

Smartphone-ul v-ar putea fi de mare ajutor în vacanță. Iată câteva aplicații importante care vă oferă de la ghidare GPS până la stații de metrou, programul autogărilor sau ce hoteluri și pensiuni aveți în locul în care vă faceți vacanța:

Trip Advisor. Prin această aplicaţie poţi căuta de la zboruri cu avion sau hoteluri disponibile în oraşul pe care îl vizitezi până la sfaturi şi recenzii ale turiştilor care au vizitat locurile respective. De asemenea, tot acest soft are ghiduri separate ale marilor oraşe ale lumii pe care le poţi instala pe smartphone sau tabletă.

Geolover. Oferă o sumedenie de informații despre viitoarele tale destinații turistice: muzee, clădiri importante sau cafenele și restaurante din apropiere.

Flight Track. Cu această aplicaţie poţi găsi foarte repede toate variantele de zbor cu avionul către orice destinaţie din lume.

Metrou. Toate oraşele mari ale lumii au aplicaţii de smartphone şi pentru tabletă cu hărţi interactive şi afli în câteva secunde cum ajungi cu metroul dintr-un loc în altul. Una dintre cele mai populare, care are hărţi de metrou din toată lumea este Subway an Metro Guide.

Feroviar. Această aplicaţie are toate datele actualizate despre mersul trenurilor, inclusiv preţurile biletelor. În magazinele virtuale de aplicaţii am găsit aplicaţii similare în majoritatea ţărilor mari europene.

Autogări. Aplicaţiile cu acelaşi nume, dedicată curselor de autobuze şi autocare îţi dau toate informaţiile legate de trasee, orele de plecare şi de sosire, precum şi preţul biletului. Toate marile oraşe ale lumii au astfel de aplicaţii care te ajută să găseşti cu uşurinţă traseele cele mai scurte şi locul autogărilor.

Google Maps. Este una dintre cele mai populare aplicaţie de tip GPS pentru cei care doresc să fie ghidaţi. Merge atât pentru maşină, dar o poţi seta şi pentru mersul la pas.

Goggles. Te ajută să recunoşti clădiri celebre, puncte turistice şi branduri. Deschizi aplicaţia, faci o poză şi vei avea mai multe surse de pe internet, care îţi vor da toate informaţiile de care ai nevoie. Poate recunoaşte şi persoane care au notorietate.

Harta României. Aplicația poate fi folosită ca navigator GPS și nu aveți nevoie de conexiune la internet pentru a vizualiza harta. Are o listă amănunțită de puncte de interes pentru turiști, posibilități de cazare, parcări, restaurante, baruri, cluburi, săli de cinema, teatru, servicii auto, benzinării, școli sau spitale.

Auto.ro. Este o aplicație românească. Printre altele, îți trimite notificări atunci când îți expiră RCA, ITP sau rovineta. Îți oferă servicii auto din zona în care te afli în România: benzinării, parcări, vulcanizări, spălătorii, stații ITP, asistestență rutieră și tractări, taxi, ATM-uri și pensiuni.mobil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here