Tesla s-a ieftinit și a ajuns la o autonomie record: 647 de kilometri la o încărcare

0
1783
Tesla Model S
Tesla Model S

Tesla a anunțat că modelul S va avea o autonomie de până la 647 de kilometri la o încărcare. Este vorba despre o creștere a autonomiei de 47 de kilometri față de modelele produse până acum.

Tesla nu spune exact care ar fi îmbunătățirile pe care le-au făcut modelelor S pentru a crește performanța în ceea ce privește autonomia. Potrivit specialiștilor, ar fi vorba despre unele modificări care au scăzut din greutatea autovehiculului electric.

Printre altele, ar fi ajutat faptul că s-a decis fabricarea standard a scaunelor în fabricile Tesla, folosindu-se materiale mai ușoare. De asemenea, s-ar fi folosit materiale mai ușoare și în fabricarea pachetelor de baterii.

Noile jante „aero”, care au o lățime de 8,5 inci, reduc rezistența aerodinamică față de cele montate anterior pe modelul S. Doar această schimbare ar aduce o îmbunătățire a autonomiei de 2%.

De asemenea, pompa de ulei acționată mecanic, care era montată pe osia din spate, a fost înlocuită cu un acționată electric. Astfel, prin această schimbare, a fost optimizată ungerea independent de viteza mașinii pentru a reduce frecarare. Au mai fost aduse îmbunătățire și la cutia de viteză și la sistemul de frânare.

De asemenea, Tesla a anunțat și faptul că modelul S va costa cu 5.000 de dolari mai puțin și va ajunge la 74.990 de dolari. De curând, Tesla a anunțat reduceri de prețuri și pentru Model 3 (2.000 de dolari) și pentru Model X (5.000 de dolari).

Tesla S avea nevoie de o repoziționare pe piață. Lansat în urmă cu 8 ani, modelul sedan a fost într-un fel „canibalizat” de Tesla Model 3, cea mai ieftină mașină electrică produsă de compania lui Elon Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here