Sony și Honda au făcut o mașină. Când apare pe străzi Afeela

0
290
Sony Honda Afeela
Sony Honda Afeela

Sony și Honda au anunțat lansarea Afeela EV, primul lor vehicul electric, la Consumer Electronics Show 2023 din Las Vegas. Afeela EV va fi disponibilă pentru precomandă începând cu 2025 și va fi livrată în SUA în 2026.

„Designul acestui prototip urmărește să stabilească noi standarde pentru mobilitate. Pe măsură ce ajungem la un punct de cotitură în care concentrarea unei mașini se schimbă de la putere și performanță la software, rețele și experiențe ale utilizatorului, am reevaluat până acum individualitatea și forma designului vehiculului și, perfecționându-l în continuare, ne-am propus să subliniază valorile esențiale și rafinează-le într-un design pur și puternic.

Interiorul este proiectat cu tonuri fine, rotunjite, învăluind ocupanții într-un cocon moale. Nu numai că atmosfera este confortabilă, dar a fost concepută pentru a fi cât mai simplă posibil, minimizând ornamentele și culorile care distrag atenția.

Scopul nostru este de a crea o experiență centrată pe oameni, care oferă funcționalitatea dorită de oameni”, transmit creatorii acestei noi mașini născute din colaborarea dintre Sony și Honda.

Afeela
Afeela interior

Sony, unul dintre liderii mondiali în domeniul echipamentelor electronice, nu este la prima experiență în ceea ce privește mașinile electrice. În urmă cu doi ani a prezentat, la același târg de tehnologie, conceptul Vision-S, o mașină creată în primul rând pentru a explune tehnologiie auto ale companiei japoneze. Mașina a fost dezvoltată în colaborare cu Bosch, Continental, NVIDIA și Qualcomm.

Sony Vision-S era dotată cu 33 de senzori și o varietate de tehnologii pentru divertisment, inclusiv sistemul 360 Reality Audio și mai multe ecrane ultralarge. Printre cei 33 de senzori se află mai mulți senzori CMOS pentru imagini, sistemul Lidar pentru măsurarea distanțelor și un radar pentru calcularea vitezei relative.

Exista, de asemenea, o serie de senzori la interiorul obiectului care pot recunoaște persoanele și obiectele din interior. Toți acești senzori creează un sistem de monitorizare constantă la 360 de grade numit “Safety Cocoon Concept” de către Sony. Cele două motoare de 200kW puteau accelera până la 100 km/h în 4,8 secunde și permiteau o viteză maximă de 240 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here