Sony lansează noi televizoare 4K

0
2061

Sony anunţă o nouă gamă de televizoare 4K HDR concepută pentru a oferi o luminozitate mai ridicată și un contrast mai mare. Noile televizoare BRAVIA valorifică la maximum conținutul 4K HDR (High Dynamic Range) datorită combinației de tehnologii unice de procesare și redare a imaginii.

Universul HDR s-a extins considerabil odată cu apariția serviciilor de streaming video, 4K UHD Blu-ray și recent prin intermediul jocurilor pentru PlayStation 4. În prezent, mai mult ca oricând, procesarea precisă a imaginii joacă un rol crucial în redarea unor secvențe spectaculoase, așa cum au intenționat realizatorii de film sau dezvoltatorii de jocuri.

Procesorul 4K HDR X1 Extreme care a echipat seria Z, vârful de gamă de la Sony în 2016, a fost apreciat pentru capacitățile de redare a unor imagini realiste, cu texturi, adâncimi, culori și contrast spectaculoase, reprezentând un progres semnificativ în universul HDR. Odată cu lansarea celor două noi game de televizoare, Sony prezintă puterea procesorului 4K HDR X1 Extreme unui public mai larg.

Sony XE93

Pe lângă procesorul X1 Extreme, noua serie XE93 este prevăzută cu Slim Backlight Drive+, o tehnologie îmbunătățită de iluminare din spate cu LED, care permite un control mai precis al reglării intensității luminoase localizate, comparativ cu Slim Backlight Drive.

Cu o structură LED de tip quad și tehnologie de reglare și de amplificare a intensității, oferă o luminozitate superioară și un contrast excepțional, furnizând de 10 ori mai mult contrast XDR 2 față de televizoarele LED convenționale.

Pentru a asigura un spectru mai larg de display-uri 4K HDR, Sony va lansa televizorul 4K HDR OLED sub denumirea de „BRAVIA OLED”. Seria A1 aduce o experiență vizuală nouă, prin combinația de imagini OLED de calitate superioară și X1 Extreme, un sistem de sunet inedit și un design de generație următoare.

Datorită tehnologiei OLED cu peste 8 milioane de pixeli cu auto-iluminare, seria A1 oferă o experiență vizuală îmbogățită datorită negrului intens autentic, a imaginilor clare fără zgomot și a unghiului de vizualizare mărit. X1 Extreme controlează precis numărul imens de pixeli și extinde capabilitățile OLED pentru a oferi imagini clare 4K HDR.

Inovațiile aduse de BRAVIA OLED nu se opresc la performanțele unice ale imaginii. Seria A1 include primul televizor din lume cu ecran de dimensiuni ridicate care poate reda un sunet de calitate direct din ecran. Valorificând avantajul oferit de structura OLED cu iluminare din spate, Sony a dezvoltat noua tehnologie audio Acoustic Surface, care permite redarea sunetului direct din ecran.

Televizorul produce sincronizarea amplă a sunetului și a imaginii, chiar și în zonele laterale. Pe lângă un câmp vizual OLED extrem de larg, seria A1 oferă o experiență vizuală și auditivă fără egal, indiferent de poziția de vizionare.

Tehnologia Acoustic Surface oferă seriei A1 un design modern, înlăturând difuzoarele convenționale situate, de obicei, în jurul televizorului. Rezultatul este un design unic, care nu distrage atenția de la imagine.

Atât seriile XE93, cât și A1 vor fi compatibile cu Dolby Vision, formatul HDR de la Laboratoarele Dolby care, asociat cu tehnologiile unice Sony vor îmbogăți și mai mult experiența vizuală.

De asemenea, Sony a anunțat 3 modele suplimentare de televizoare 4K HDR și 3 modele de televizoare Full HD HDR, disponibile în magazine din 2017. Toate înglobează tehnologii proprietare Sony, inclusiv noul procesor 4K HDR X1 (doar seriile XE90 și XE85), pentru a furniza o calitate superioară a imaginii.

Sony XE94 1
Sony XE94 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here