Smartphone-urile pe care WhatsApp nu mai funcționează de la 1 ianuarie

0
1626
FOTO: Webster2703/Pixabay.com
FOTO: Webster2703/Pixabay.com

Aplicația WhatsApp anunță că de pe 1 ianuarie 2018 nu mai funcționează pe smartphone-urile care funcționează cu sistemele de operare BlackBerry OS, Black Berry 10 și Windows Phone 8.0, precum și versiunile anterioare ale acestora.

WhatsApp a mai făcut astfel de anunțuri. De exemplu, de pe 30 iunie, aplicația de mesagerie, cumpărată de Facebook, nu mai funcționează nici pe Nokia Symbian S60.

„Atunci când am lansat WhatsApp, în 2009, oamenii îşi foloseau aparatele mobile în mod foarte diferit faţă de astăzi. Aproape 70% dintre smartphone-urile cumpărate la acea vreme aveau sisteme de exploatare BlackBerry şi Nokia.

Sistemele de operare mobile oferite de Google, Apple şi Microsoft (care reprezintă 99,5% din vânzări în prezent) reprezentau mai puţin de 25% din vânzarea de aparate mobile la acea vreme (…). Noi dorim să ne concentrăm eforturile asupra platformelor mobile celor mai utilizate”, anunţă reprezentanții WhatsApp pe blogul oficial.

„A fost o decizie greu de luat, însă este (o decizie) bună (…). Dacă folosiţi unul dintre aparatele vizate, vă recomandăm să treceţi la noul Andoid, iPhone sau Windows Phone (…)”, se mai preciează în aceeași postare.

Astfel de decizii radicale ar urma să fie luate pentru Nokia S40, la sfârșitul anului viitor și pentru telefoanele care funcționează cu vesiunile 2.3.7 și anterioare de Android, de la 1 februarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here