Semnale care nu a mai fost întâlnite până acum, emise din spațiu, au fost recepționate de astronomi

0
731
FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Astronomii australieni spun că există ceva în spațiu care emite semnale care nu au mai fost întâlnite până acum. Undele respective sunt emise la fiecare 18,18 minute, potrivit cercetătoarei în astro-fizică Natasha Hurley-Walker, care a observat fenomenul cu ajutorul unui radio telescop de joasă frecvență instalat în regiunea australiană Outack, departe de zonele populate.

Există și alte obiecte în univers care emit variații radio regulate, cum ar fi pulsarii, însă această frecvență nu a fost niciodată observată. Potrivit cercetătorilor, respectivele semnale vin de la ceva care se află la aproximativ 4000 de ani-lumină de Pământ, este foarte luminos și are un câmp magnetic extrem de puternic.

„Dacă faceţi toate calculele, descoperiţi că nu ar trebui să aibă suficientă putere pentru a produce astfel de unde radio la fiecare 20 de minute. Pur şi simplu nu ar trebui să fie posibil”, a declarat Hurley-Walker, potrivit ScienceAlert.com.

Obiectul ar putea fi un magnetar cu perioadă ultra lungă, un fenomen teoretizat de cercetători, dar niciodată observat, sau o pitică albă, o stea îmbătrânită cu o temperatură la suprafaţă de două ori mai ridicată decât cea a Soarelui.

„Dar şi aşa este destul de neobişnuit”, a subliniat astrofiziciana. „Cunoaştem doar un singur pulsar pitică albă, nimic la fel de important ca acesta. Desigur, ar putea fi ceva la care nu ne-am gândit niciodată. Ar putea fi vorba despre un obiect complet nou”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here