Se testează injecția care vindecă obezitatea

0
427
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

În Marea Britanie se testează un medicament care ar vindeca obezitatea. În SUA a fost aprobat deja tratamentul, iar cei care au participat la studiu spun că au pierdut până la 15% din grăsimea corporală, potrivit mediafax.ro.

Medicamentul, care se administrează prin injecție, se numește Wegovy și are la bază un hormon car inhibă pofta de mâncare și ajută la scăderea în greutate. Potrivit celor care au lucrat la medicament, cei care își administrează medicamentul nu vor mai simți nevoia să mănânce atât de des și nici atât de mult.

„Cred că pentru pacienţi acest medicament o să fie o adevărată schimbare”, a declarat doctorul Fatima Sanford, specialist în problemele legate de obezitate.

Potrivit studiilor, cei care au făst în același timp și sport și au urmat o dietă au avut rezultate și mai spectaculoase în ceea ce privește pierderea în greutate.

Însă pot exista și probleme pentru cei care nu vor urma o dietă corespunzătoare după ce fac acest tratament.

„Ce este de apreciat la acest medicament, în afară de faptul că pare că ajută la pierderi în greutate semnificative, este faptul că se administrează o injecţie pe săptămână, nu una pe zi. (…) Dacă oamenii se opresc din a lua medicamentul, se vor îngrăşa la loc”, a declarat doctorul Janine Kyrillos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here