Schimbare importantă în WhatsApp pentru utilizatorii europeni

0
2208
FOTO: HeikoAL/Pixabay.com
FOTO: HeikoAL/Pixabay.com

Aplicația WhatsApp, unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie online din lume, anunță o schimbare importantă pentru utilizatorii din Europa. Pentru a se conforma la noile norme europene care se referă la datele personale, valabile de luna viitoare, WhatsApp va crește vârsta minimă a utilizatorilor săi de la 13 ani la 16 ani.

Potrivit Reuters, WhatsApp va cere utilizatorilor din Europa să confirma de acum faptul că au cel puțin 16 ani atunci când li se va cere să accepte noile condiții de utilizare și noile politici de confidențialitate precum și atunci când își fac un cont nou.

Însă nu e clar, deocamdată, cum va verifica aplicația limita de vârstă, mai ales că datele care sunt cerute și deținute de acest serviciu de mesagerie sunt destul de limitate.

De asemenea, începând de săptămâna aceasta, WhatsApp va avea o opțiune prin care li se permite utilizatorilor să descarce un raport online în care sunt detaliate datele personale stocate de acest serviciu. Printre altele, WhatsApp stochează modelul dispozitivului mobil folosit, contactele lor, grupurile online din care fac parte sau numerele blocate de utilizatori.

Reprezentanții WhatsApp au anunțat că această funcție va fi implementată pentru toți utilizatorii din lumea întreagă odată cu lansarea noii versiuni a aplicației.

În luna ianuarie, reprezentanții Facebook, compania care deține WhatsApp, au anunțat că aplicația de mesagerie a ajuns la 1,5 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Serviciul a fost înființat în 2009.

În 2014, Mark Zuckerberg anunțat printr-un comunicat oficial postat pe contul său de Facebook faptul că a ajuns la un acord cu WhatsApp.

Cei doi tineri care au creat aplicația au primit 16 miliarde de dolari în bani și puțin peste 3 miliarde de dolari în acțiuni la Facebook.

„Misiunea noastră este să facem lumea mai deschisă și mai conectată. Asta vom reuși să facem clădind servicii care îi vor ajuta pe consumatori să împărtășească orice tip de conținut doresc cu orice alt grup de oameni. WhatsApp ne va ajuta în acest scop continuând să dezvolte un serviciu folosit de milioane de oameni din toată lumea în fiecare zi”, spunea atunci Mark Zuckerberg.

FOTO: HeikoAL/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here