Rusia a intrat în război cu WhatsApp și Instagram. Compania mamă a fost numită „organizație extremistă”

0
662
FOTO: Webster2703/Pixabay.com
FOTO: Webster2703/Pixabay.com

Rusia a anunțat că va bloca Instagram și WhatsApp, iar Meta, compania mamă a celor două aplicații, care deține și Facebook, este „organizație extrimistă”.

Jumătate dintre ruși folosesc cele două aplicații. Blocarea celor două aplicații a fost cerută de Procuratura Generală rusă.

„În conformitate cu Legea federală „cu privire la combaterea activității extremiste”, Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere la instanță pentru a recunoaște Meta Platforms Inc. drept organizație extremistă și a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse” a anunțat vineri Parchetul General al Federației Ruse.

Pentru Instagram, Rusia este a cincea cea mai mare piață a lumii, cu peste 65 milioane de useri. La fel este și în cazul WhatsApp: Rusia este a cincea cea mai mare țară pentru aplicație, cu aproape 70 milioane de useri.

Noile restricții vin la scurt timp după ce Meta – care deține Instagram, WhatsApp și Facebook – a anunțat că va încălca politica existentă și nu îi va sancționa pe utilizatorii care fac apel la violență împotriva soldaților ruși în contextul invaziei declanșate în Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin.

„Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum „moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here