Românii care lucrează cu Google la o aplicație revoluționară

0
2045
FOTO: Captură Mondly AR
FOTO: Captură Mondly AR

ATi Studios, un startup fondat de doi brașoveni, frații Alexandru și Tudor Iliescu, colaborează cu Google la aplicația Mondly AR, care folosește realitatea augmentată pentru a-i ajuta pe utilizatori să învețe mai ușor o limbă străină.

Cum funționează această aplicație? Un profesor virtual îi ajută pe „elevi” să învețe și le pune întrebări sau îi corectează atunci când greșesc un cuvânt sau pronunță incorect.

Această platformă gândită de cei doi români a fost și în atenția celor de la Facebook, care i-au acordat titlul de „Regional App of the Year Europe” în 2017.

Mondly AR oferă lecții de franceză, spaniolă, italiană, portugheză, germană și engleză în sistem de realitate virtuală. Însă, în total, se pot învăța 33 de limbi străine. Prin colaborarea cu Google vor fi adăugate și mai multe limbi străine care se vor putea învăța cu ajutorul realității virtuale.

Aplicația în sistem de realitate augmentată este deocamdată disponibilă în Google Play, însă va apărea în curând și pe gadgeturile Apple, în AppStore. Primele lecții sunt gratuite. În varianta premium aveți acces la varianta AR și costă 9,99 de dolari pe lună sau 47,99 de dolari pe an.

În ultimul an, un număr de companii au lucrat cu Google pentru a lansa aplicații de realitate augmentată. Campania, despre care Google nu a vrut să se afle prea multe informații, vine odată cu lansarea ARCore, o platformă de realitate augmentată, care se dorește un concurent pentru ARKit, platforma asemănătoare a celor de la Apple.

Aplicația inițială, fără AR, lansată deja de câțiva ani, a fost evaluată de peste 500.000 de utilizatori în App Store și Google Play și are 4,7 stele din 5. A primit distincția „Cea mai bună aplicație nouă” în 2016 în App Store și fost nominalizată în „Alegerile editorilor” Google Play. De asemenea, a primit review-uri pozitive de la publicații celebre, de peste Ocean, precum Forbes sau Bloomberg.

https://www.youtube.com/watch?v=KmSN3-KG6cg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here