România va avea o aplicație pentru coronavirus: Vom identifica toți contacții din jurul celui infectat

0
2291
FOTO: Foundry/Pixabay.com
FOTO: Foundry/Pixabay.com

România va avea o aplicație de monitorizare, în timp real, a bolnavilor de coronavirus și a contacților acestora. Potrivit digi24.ro, platforma a fost creată la ideea Spitalului Militar și ar putea fi gata în aproximativ un an.

Prin această aplicație se va putea monitoriza cu cine a intrat în contact cel care a fost infectat ulterior. De asemenea, aplicația va avea inclusiv o hartă cu focarele COVID din țară și îi poate ajuta pe medici să facă mai repede anchetele epidemiologice.

„Dacă se identifică un pacient pozitiv pe Valea Prahovei, noi reușim prin acest tip de aplicație printr-o localizare de tip GPS să identificăm toți contacții din jurul acestui pacient într-un timp foarte scurt”, a declarat managerul proiectului, Silviu Stanciu.

Aplicația ar putea fi folosită de oricine din România are un telefon mobil. Utilizatorii vor primi un ID anonim și în momentul în care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să menționeze acest lucru. Astfel, cei care au intrat în contact să știe că ar putea fi infectați.

După ce este instalată, aplicația poate identifica în timp real dacă prin apropierea ta a trecut o persoană infectată. Există și condiția care utilizatorii să aibă în permanență activată locația sau bluetooth-ul. „Ea practic interacționează cu alte aplicații instalate pe alte telefoane și colectează pentru o perioadă de timp, între două și patru săptămâni o serie de date în telefon”, a declarat specialistul în IT Adrian Florea.

Informațiile despre persoanele infectate sunt anonimizate, sunt transmise către aceste servere unde sunt prelucrate pentru a oferi o imagine globală asupra tuturor persoanelor infectate și apoi datele sunt trimise în timp real către decidenții din spitale.

FOTO: Foundry/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here