„Regina criptomonedelor” a fost dată în urmărire europeană. Fraudă de miliarde de dolari

0
527
Ruja Ignatova
Ruja Ignatova

Fondatoarea criptomonedei OneCoin, Ruja Ignatova, în vârstă de 41 de ani, a fost pusă pe lista Europol a celor mai căutați oameni din Europa. Aceasta este acuzată pentru implicare într-o fraudă de mai multe miliarde de dolari.

„Regina Criptomonedelor”, așa cum a fost denumită Ignatova, este supectată că fi convins investitori din întreaga lume să investeacă în criptomoneda ei. Europol oferă o recompensă de 5.000 de euro pentru informații care ar putea duce la arestare ei.

Criptomoneda One Coin a generat 3,4 miliarde de euro între 2014 și 2016. Ignatova a gândit-o ca o schemă piramidală și plătea comisioane membrilor din toată lumea care recrutau alte persoane să se alăture, potrivit procurorilor americani.

Moneda a fost creată în 2014, în Sofia, iar Ignatova a dispărut în 2017. Fratele ei, Konstantin Ignatov, și-a asumat rolul de conducere în 2018 și a pledat vinovat la acuzații de fraudă și spălare de bani. Până acum, s-a stabilit un prejuidiciu de zeci de milioane de dolari, însă pierderile la nivel mondial sunt de miliarde, potrivit anchetatorilor, potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here