Război între Facebook și BlackBerry

0
1523

Compania fondată de Mark Zuckerberg a fost dată în judecată de BlackBerry Limited. Cei din urmă acuză faptul că sunt folosite fără drept mai multe invenții în ceea ce privește aplicațiile de mesagerie.

Sunt vizate aplicațiile Facebook, WhatsApp și Instagram, care sunt folosite de aproximativ 4 miliarde de oameni din întreaga lume. Acuzațiile se întind pe 117 pagini, potrivit Theverge.com. Cei de la BlackBerry spun că li s-au folosit mai multe invenții legate de partea de securitate, caracteristici ale interfeței grafice, precum și mai multe opțiuni ce țin de funcționalitate.

BlackBerry mai spun că generarea cheilor de criptare, afișarea pictogramelor numerice pentru a evidenția notificările, etichetarea persoanelor în poze, autocompletarea tetului în căsuța de căutare și oprirea notificările pentru o conversație sunt alte caracteristici vizate de proces.

În 2016, canadienii de la BlackBerry au vândut toate drepturile globale pentru vânzarea de telefoane chinezilor de la TCL. Aceștia au anunțat că renunță la producerea telefoanelor și se vor concentra doar pe partea de software.

Înțelegerea este ca TCL să se ocupe de design și vânzarea telefoanelor și de service, iar BlackBerry de software și celelalte servicii.

BlackBerry a făcut istorie în industria smartphone-urilor. Telefoanele canadienilor au fost apreciate mai ales pentru securizare comunicațiilor și pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru productivitate.

Nivelul maxim l-a atins în 2013, când în toată lumea erau 85 de milioane de utilizatori activi de BlackBerry. Apoi, după apariția iPhone-ului și a smartphone-urilor cu Android, BlackBerry a început să piardă teren. În martie 2016 erau în jur de 23 de milioane de utilizatori de BlackBerry.

În ultimii ani, BlackBerry a renunțat la sistemul de operare dezvoltat de ei și au trecut la Android.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here