Primul oraș din România care va fi supravegheat cu drone în perioada carantinei

0
1844
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Clujenii vor fi supravegheați cu drone în perioada următoare. Autoritățile vor să vadă dacă se respectă carantina și măsurile de izolare impuse prin starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Măsura a fost luată de Prefectură, care a anunțat că măsura a fost luată din necesetatea unei monitorizări mai stricte.

Potrivit sursei citate, autoritățile vizează, în principal:

  • Verificarea respectării dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu;
  • Obținerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, piețe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor);
  • Dimensionarea corespunzătoare a efectivelor angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice;
  • Prezența în teren și asigurarea vizibilității poliției și a celorlalte instituții de aplicare a legii, în vederea creșterii sentimentului de siguranță al cetățenilor.

Reprezentanții Prefecturii spun că au apelat la tehnologie pentru „a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel”.

Cu ajutorul acestor drone se vor transmite și mesaje audio de informare, care acum sunt difuzate din autospecialele poliției.

Zonele în care dronele vor zbura vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului. La acțiuni vor participa polițiști, jandarmi, pesonal al Armatei și un specialist civil.

Toate înregistrările sunt proprietatea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și nu sunt destinate publicității. Oamenii legii anunță că toate imaginile vor fi prelucrate și stocate cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here