Primele imagini cu noua Dacia Logan

0
5099
FOTO: carscoops.com
FOTO: carscoops.com

Noua Dacia Logan va fi prezentată peste câteva săptămâni. Potrivit Carscoops, prototipul viitoarei Dacia Logan a fost scos pe străzile din România sub un strat de camuflaj. După formă, pare că viitoarea Dacia Logan are forme mai rotunjite decât actualul model.

Pe lângă Logan, se așteaptă și nouă versiune Sandero. Ambele mașini ar putea apărea la vânzare anul viitor.

FOTO: carscoops.com

În luna mai a fost surprinsă pe străzile din Sibiu și prototipul a ceea ce pare a fi viitoarea Dacia Sandero Stepway. Din câte se pare, Dacia va prezenta în toamnă trei modele: Logan, Sandero și Sandero Stepway. Modelul testat în Sibiu e un SUV similar cu Renatul Captur sau Peugeot 2008.

Potrivit Profit.ro, Sandero Stepway are o gardă la sol destul de ridicată, iar farurile sunt mult mai înguste decât cele de pe Duster.

Piața auto din România a scăzut puternic în lunile în care România a impus reguli de izolare. Potrivit celui mai recent raport publicat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), piața auto a înregistrat un declin de 45% în luna mai și de 50% în luna aprilie.

În luna mai au fost înmatriculate 7.155 de mașini noi, dintre care 2.139 au fost modele Dacia. Chiar și cu această scădere, Dacia rămâne lider de piață în România, chiar dacă au avut vânzări cu 34% mai mici.

În primele cinci luni ale anului, Dacia a vândut în România 10.973 de unități (o scădere de 37% față de aceeași perioadă a anului trecut). Pe următoarele locuri se află Volkswagen (-17%), Skoda (-24%), Renault (-37%) și Hyundai (+5%).

La nivel european, în primele patru luni ale anului, vânzările Dacia au scăzut la 93.258 de unități. Este vorba despre o scădere de 53%. România ocupă locul 16 în topul UE al înmatriculărilor de automobile noi.

Cele mai multe autoturisme înmatriculate în Europa sunt VW (884.761 unităţi, în scădere cu 33,5%), fabricate de grupul PSA (492.144 unităţi, în scădere cu 45,8%) şi de Grupul Renault (297.345 unităţi, în scădere cu 47,3%).

Autoturismele marca Ford au reprezentat în ian-apr 2020 un număr de 178,079 unităţi noi înmatriculate, în scădere cu 47,8% faţă de perioada similară din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here