Povestea mărului Apple. Primul logo a arătat diferit

0
445
Povestea mărului Apple începe în urmă cu zeci de ani FOTO: Pexels/Pixabay.com
Povestea mărului Apple începe în urmă cu zeci de ani FOTO: Pexels/Pixabay.com

Mulți se întreabă care este povestea mărului Apple. Sigla Apple este unul dintre cele mai recunoscute și emblematice simboluri din lume. Este cunoscut pentru designul său simplu, dar distinctiv, care prezintă un măr stilizat mușcat.

Povestea logo-ului Apple începe în 1977, când co-fondatorul Apple Steve Jobs a cerut ajutorul designerului grafic Rob Janoff pentru a crea un logo pentru companie. Rezumatul lui Janoff a fost simplu: creați un logo care să fie ușor de recunoscut, care să poată fi reprodus în alb și negru și să poată fi scalat la orice dimensiune.

Soluția lui Janoff a fost celebrul măr cu o mușcătură din el. A ales să folosească un măr mai degrabă decât o pară sau o cireșă pentru că un măr este un simbol universal și a adăugat mușcătura pentru a nu fi confundat cu formele unei roșii sau al unui ardei gras, potrivit cnn.

Logo-ul Apple a suferit mai multe modificări de când a fost introdus pentru prima dată, dar și-a păstrat întotdeauna statutul de iconic și rămâne unul dintre cele mai recunoscute simboluri din lume. Astăzi, este asociat cu inovația, creativitatea și căutarea excelenței și este o parte integrantă a mărcii Apple.

Povestea mărului Apple. Primul logo arăta total diferit

Însă primul logo Apple arăta cu totul diferit. Acesta a fost desenat de Ronald Gerald Wayne și îl înfățișa pe Sir Isaac Newton, citind la umbra unui măr. Acesta reprezentare grafică nu a rezistat decât un an, până când sarcina de a începe povestea mărului Apple a fost preluată de Rob Janoff.

Povestea mărului Apple a început cu acest logo

Înainte de a se întâmpla această schimbare, s-a mai întâmplat o poveste care merită menționată. Fondatorilor Steve Jobs și Steve Wozniak li s-au alăturat la început și Ron Wayne. Acesta deținea 10% din acțiune, însă la scurt timp, omul de afaceri a decis să-și vândă acțiunile cu doar 800 de dolari.

I-a fost teamă de faptul că eventualele datorii care ar putea apărea pentru companie i s-ar putea imputa. În acea perioadă, Steve Jobs împrumutase 15.000 de dolari pentru a onora un contract încheiat cu un lanț de magazine pentru a livra 100 de calculatoare. Wayne se temea că afacerea va fi în pierdere.

Astăzi, dacă mai avea cei 10% din companie l-ar fi pus în topul celor mai bogați oameni din lume. Ron Wayne este pensionat și a spus că nu a avut niciodată un telefon Apple sau orice alt produs al companiei.

Povestea pe scurt a companiei Apple

Apple este o companie multinațională de tehnologie cu sediul în Cupertino, California. A fost fondată în 1976 de Steve Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne.

Primul produs al companiei a fost Apple I, un kit de computer personal care a fost construit manual de Wozniak și vândut pasionaților. În 1977, Apple a lansat Apple II, care era un computer mai puternic și mai sofisticat, destinat companiilor și profesioniștilor.

În anii 1980, Apple a lansat Macintosh, care a fost primul computer personal care a prevăzut o interfață grafică pentru utilizator și un mouse. Macintosh a fost un succes major și a contribuit la stabilirea Apple ca lider pe piața computerelor personale.

În anii 1990, Apple s-a confruntat cu o concurență intensă din partea altor companii de tehnologie, iar compania s-a străduit să țină pasul cu ritmul rapid al schimbărilor tehnologice. Cu toate acestea, compania a reușit să schimbe lucrurile la sfârșitul anilor 1990 odată cu lansarea iMac-ului, care era un computer personal all-in-one popular care a ajutat la revitalizarea mărcii companiei.

De atunci, Apple a continuat să inoveze și să lanseze produse noi, inclusiv iPod, iPhone și iPad. Astăzi, Apple este una dintre cele mai mari și mai de succes companii tehnologice din lume, iar produsele sale sunt cunoscute pentru calitatea înaltă și designul inovator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here