Povestea dispariției a 3,6 miliarde de dolari în Bitcoini. „Crocodilul de pe Wall Street” și soțul ei au fost arestați

0
994
Cei doi soți au fost arestați după ce au fost acuzați de spălare de bani
Cei doi soți au fost arestați după ce au fost acuzați de spălare de bani

Un cuplu a fost arestat în Statele Unite ale Americii fiind acuzat că a spălat miliarde de dolari în Bitcoin. Criptomonedele au fost furate în urma unui atac cibernetic în care a fost țintit exchenage-ul Bitfinex. Atacul a avut loc în 2016, luna august.

S-au furat aproape 120.000 de bitcoin după ce au fost accesate ilegal peste 2.000 de portofele electronice. Atunci, valoarea totală a furtului a fost de 71 de milioane de dolari. Însă, la valoarea actuală a criptomonedelor, bitcoinii furați sunt de 4,5 miliarde de dolari.

Ilya Lichtenstein (34 de ani) și soția sa, Heather Rhianon Morgan (31 de ani), care e cântăreață de rap sub numele de Razzlekhan, au fost arestați în Manhattan. Autoritățile federale americane spun că au recuperat aproximativ 3,6 miliarde de dolari în criptomonede, sustrași în urma atacului asupra Bitfinex. Cei doi trăiau pe Wall Street.

El are dublă cetățenie, rusă și americană și este cofondatorul unei companii care se ocupă de marketing online. Morgan se declară o „expertă în persuasiune, inginerie socială și teoria jocurilor”, iar în una dintre piese de autoproclamă „Crocodilul de pe Wall Street”.

Invegastitorii FBI au reușit să ia urma drumului pe care l-au făcut criptomonedelor după ce au fost furate. Acestea ar fi fost trecute mai întâi printr-un exchange de pe darknet, apoi au fost transformați în tot felul de lucruri, de la aur, până la NFT-uri sau carduri de cumpărături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here