Panourile solare ar putea produce curent și noaptea

0
491
FOTO: seagul/Pixabay.com
FOTO: seagul/Pixabay.com

Oamenii de știință de la Universitatea New South Wales din Australia au dezvoltat o nouă tehnologi cu panouri solare, care folosită pe timp de noapte poate genera curent și atunci când este întuneric.

Această cercetare ar putea provoca o adevărată revoluție în domeniul producției de energie regenerabilă.

Producția de electricitate pe timpul nopții ar putea fi posibilă pentru că Pământul stochează energia soarelui sub formă de căldură în perioada zilei și o radiază după lăsarea întunericului, potrivit Autoevolution.

Un dispozitiv semiconductor numit diodă termoradiantă a fost folosit pentru a genera energie din lumina infraroșie emisă noaptea. Cantitatea de energie produsă în acest fel este relativ scăzută, de aproximativ 100.000 de ori mai mică decât cea obținută cu panouri solare, în timpul zilei.

„Folosind camere de imagine termică se poate vedea cât de multă radiație există noaptea, dar doar în infraroșu, mai degrabă decât în lungimile de undă vizibile. Ceea ce am făcut este să facem un dispozitiv care să poată genera energie electrică din emisia de radiație termică infraroșie”, a spus liderul echipei de cercetare, profesorul Ned Ekins Daukes de la Universitatea UNSW.

Image by seagul from Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here