OMS ar fi identificat de unde a plecat coronavirusul

0
1934
FOTO: awpasindu/Pixabay.com
FOTO: awpasindu/Pixabay.com

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății ar fi concluzionat, după o investigație de mai multe luni, că fermele de animale sălbatice din China, sunt cea mai probabilă sursă a pandemiei de COVID-19, potrivit Live Science.

Cele mai multe ferme de animale sălbatice se află în jurul provinciei Yunnan, în sud-vestul Chinei. Acestea aprovizionau piețele de fructe de mare din Wuhan, unde au fost depistate primele cazuri de infecție cu coronavirus.

O parte a acestor animale sălbatice ar fi putut fi infectate cu coronavirus de către liliecii din zonă. Informația a fost dezvăluită într-un acordat NPR de zoologul Peter Daszak, unul dintre experții OMS care a făcut parte din misiunea de investigație a OMS în China.

Raportul OMS ar urma să fie publicat în următoarele săptămâni. O echipă de exeperți ai OMS au mers în China în luna ianuarie pentru a investiga sursa coronavirusului.

Fermele de animale sălbatice sunt un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a scoate comunitățile rurale din sărăcie și diminua decalajul dintre mediul urban și cel rural, potrivit lui Daszak și NPR.

„Ei iau animale exotice precum zibete, porci spinoși, pangolini, câini enot și șobolani de bambus și îi înmulțesc în captivitate”, a declarat Daszak pentru NPR.

Însă în luna februarie a anului trecut China a închis acele ferme, probabil fiindcă guvernul a considerat că au făcut parte din calea de transmisie de la lilieci la oameni, potrivit zoologului.

Autoritățile de la Beijing au trimis instrucțiuni crescătorilor despre cum să îngroape, ucidă sau incinereze animalele în moduri care să oprească transmiterea virusului, relatează acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here