O teorie a lui Einstein confirmată. CTP o explică pe înțelesul tuturor

0
1409

O teorie enunțată de Albert Einstein în urmă cu o sută de ani a fost confirmată. Cercetătorii americani au demonstrat existența undelor gravitaționale provocate de ciocnirea a două găuri negre.

Alexandru Mironov este de părere că această descoperire este comparabilă cu cea făcută de Galileo Galilei. „Sunt momente în care undele gravitaționale se bulucesc și atunci devin sesizabile, citibile. În Louisiana, în SUA, există un interferometru cu laser. O rază laser e trimisă către o oglindă, de acolo spre o altă oglindă. Raza asta laser e tulburată atunci când zguduirea asta a spațiu-timpului, a universului, e prea puternică. Și atunci e sesizată”, a explicat Mironov, la Digi24.

Oamenii de știință din lumea întreagă spun că e vorba de o descoperire epocală. Albert Einstein spune în 1916 că dacă două obiecte masive se ciocnesc, spațiul și timpul se contorsionează atât de mult încât emit unde de șoc.

Celebrul om de știință Stephen Hawking spune că descoperirea undelor gravitaționale ne oferă o perspectivă complet nouă asupra Universului.

„Undele gravitaţionale sunt foarte asemănătoare cu acest lucru. În acest caz, piatra este reprezentată de un obiect masiv în mişcare accelerată, iar suprafaţa iazului este spaţiul. Este ceva asemănător undelor dintr-un iaz, dar în acest caz, undele sunt în spaţiu”, e de părere omul de știință David Reitze.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care este la bază fizico-matematician a spus că este un moment istoric.

„Putem să vedem în materia întunecată, dincolo de maximul ce-l oferea lumina. Este ca și cum ai vedea noaptea cu ochelari cu infraroșu. Vedem ceva ce era impalpabil, invizibil pentru noi. Undele gravitaționale nu sunt afectat de materia prin care trec, spre deosebire de lumină. Aceste unde păstrează informația intactă. Putem vedea ce s-a întâmplat cu mult mai multe miliarde de ani în urmă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, care a dat și o explicație pe înțelesul tuturor și pe care o puteți urmări în clipul de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here