O româncă a fost numită membră în Consiliul Conultativ pentru Știință și Tehnologie la Casa Albă

0
2384
Dnaiela Rus FOTO: news.mit.edu
Dnaiela Rus FOTO: news.mit.edu

Daniela Rus, director al laboratorului de robotică din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), cea mai prestigioasă universitate din domeniul tehnologiei, a fost numită membră în Consiliul Consultativ al președintelui Donald Trump pentru Știință și Tehnologie.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj Napoca şi a absolvit liceul Nicoale Bălcescu. A emigrat în Statele Unite în anii ’80, iar în 1993, la 30 de ani, a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University.

Lucrează la MIT din 2003 și este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială.

Din 23 martie 2012, Daniela Rus a devenit prima femeie care conduce CSAIL. Unul dintre proiectele sale se referea un „nisip inteligent”, programabil să ia diverse forme.

Potrivit greatnews.ro, ea propunea crearea unui „nisip inteligent” programabil la care grăunţele să comunice între ele şi să poată forma diverse obiecte, după dorinţa utilizatorului.

“Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, ştiinţifice şi politice, pentru naţiune şi pentru lume”, a declarat Rus, conform MIT News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here