Naveta care va transporta călătorii cu 250 km/h pe sub pământ

0
2151

Elon Musk are în continuare planuri ambițioase. A prezentat la Los Angeles un proiect de tuneluri speciale pentru vehicule subterane de mare viteză. Antreprenorul a spus că urmează să discute cu reprezentanții companiei care administrează metroul din acest oraș.

Noul proiect al lui Elon Musk urmărește să facă legături între liniile de metrou existente și să „completeze” actualul sistem de circulație subterană. În timpul unei prezentări cu public, Musk a prezentat un sistem de tuneluri prin care să circule niște navete în care călătorii se îmbarcă la suprafață, în stații speciale.

Naveta ar putea coborî în subteran cu ajutorul unui tip special de lift. Aici se va conecta la o rețea de mare viteză în interiorul căreia se va circula pe bază de electricitate și unde se pot atinge viteze de până la 250 de kilometri pe oră.

Navetele pot transporta până la 16 persoane, iar un bilet ar putea costa în jur de 1 dolar, potrivit lui Musk.

Musk spune că în viitor o distanță între San Francisco și Los Angeles, care acum se face cu mașina în aproximativ șase ore s-ar realiza în doar 30 de minute.

Însă primul sistem de transport la viteze foarte mari ar putea apărea în Dubai.

Virgin Hyperloop One, Autoritatea de Drumuri şi Transport din Dubai (RTA) și Designworks au creat designul-prototip al capsulei pentru Dubai Hyperloop.

Propulsată electromagnetic printr-un tub cu vacuum, această capsulă ar putea atinge, potrivit proiectului, viteze și de 1.000 km/h, putându-se călători de la Dubai la Abu Dhabi în doar 12 minute.

În prezent, Virgin Hyperloop One negociază cu RTA următoarea etapă de dezvoltare, având obiectivul de a construi primul sistem de transport hyperloop din lume în Emiratele Arabe Unite/Orientul Mijlociu.

Prototipul capsulei Virgin Hyperloop One

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here