Muzica veche românescă a cucerit iPhone-urile și telefoanele Android. O aplicație mai tare decât Shazam

0
1792
FOTO: Electrecord.com
FOTO: Electrecord.com

O aplicație românească de muzică a depășit Sazham și SoundCloud în topul descărcărilor pe smartphone-uri și tablete. 20.000 de români au descărcat-o în prima săptămână după lansare.

Electrecord.com, prima platformă dedicată în proporție de 100% muzicii românești autentice, a reușit să se viralizeze rapid pe rețelele de socializare. Noua platformă a devenit numărul 1 în topul aplicațiilor mobile de muzică descărcate din App Store și numărul 7 în topul general.

Prin intermediul Electrecord.com poate fi ascultată istoria a peste 60 de ani de muzică românească. Aplicația este singurul loc care aduce laolaltă cea mai mare parte din muzica românească de dinainte de 1989: de la Phoenix și Iris, la Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Margareta Pâslaru, Maria Tănase, Benone Sinulescu și mulți alții.

În cadrul platformei utilizatorii poți găsi o varietate de genuri muzicale, precum rock, jazz, pop, muzică ușoară, populară sau chiar clasică. În plus, muzica poate fi ascultată în cadrul aplicației oricând, din orice colț al lumii,indiferent dacă ascultătorii sunt conectați la internet sa nu.

„Muzica este una dintre acele bucăți din istorie care rămâne veșnic tânără iar faptul că a fost găsită o modalitate prin care zeci de ani de muzică să fie adaptate cerințelor publicului de astăzi m-a surprins plăcut,” spune Nicu Covaci, unul dintre fondatorii trupei Phoenix.

„Atât timp cât oamenii care apreciază muzica mea se pot bucura de piesele pe care le iubesc, eu consider că este un lucru bun. De aceea cred că Electrecord.com este o oportunitate atât pentru artiști, cât și pentru cei care apreciază muzica”, a mai declarat acesta.

Platforma Electrecord.com este intuitivă și ușor de folosit și propune cea mai complexă listă de piese din fonoteca Electrecord. Digitalizarea muzicii românești este un proces continuu, așadar echipa Electrecord.com va continua să adauge în platformă conținut îndrăgit de public, transmit reprezentanții Electrecord.

„Ideea acestei platforme ne-a venit atunci când am realizat că există extrem de multe piese care, deși lansate cu zeci de ani în urmă, sunt încă îndrăgite de public și totuși foarte greu de găsit. În arhivele Electrecord, România are un adevărat tezaur muzical de care românii merită să se bucure zi de zi.

Muzica Electrecord este parte a identității noastre ca națiune iar aplicația Electrecord.com este aici pentru a o aduce atât în casele oamenilor care au copilărit cu ea, cât și aproape de cei care abia acum o descoperă”, a declarat Roxana Turcu, Marketing Manager Electrecord.com.

Utilizatorii au posibilitatea de a testa gratuit platforma timp de o lună, accesând www.electrecord.com sau descărcând aplicația pe mobil. Versiunea de mobil a Electrecord.com poate fi descărcată atât pe telefoanele și tabletele cu sistem de operare Android, cât și pe cele cu sistem iOS.

FOTO: electrecord.com
FOTO: electrecord.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here