Mașinile electrice vor accelera în vânzări anul acesta

0
284
FOTO: bixusas/Pixabay.com
FOTO: bixusas/Pixabay.com

Un raport publicat de Agenția Internațională a Energiei (IEA) arată că mașinil electrice ar urma să reprezinte aproape o cincime din piața globală în acest an.

Vânzările de vehicule electrice ar urma să urce cu 35% anul acesta, ajungând la 14 milioane de unităţi, reprezentând 18% din piaţă – de la doar 4% în 2020.

Trecerea de la automobile echipate cu motoare pe combustie la cele electrice va scădea cererea de petrol pe plan global cu cel puţin cinci milioane de barili pe zi (bpd), se arată în raportul IEA.

Pe plan global, peste jumătate dintre maşinile electrice de pe şosele sunt în China, care domină de asemenea producţia de baterii şi era responsabilă pentru 60% din vânzările de vehicule electrice în 2022.

SUV-urile şi maşinile mari reprezentau aproape două treimi dintre vehiculele electrice pe baterii din China şi Europa şi chiar mai mult în Statele Unite.

„În afara Chinei, este nevoie de producători de echipamente originale (OEM) pentru a oferi opţiuni de preţ competitive, accesibile, pentru stimularea vânzărilor de EV”, apreciază IEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here