Mai multe site-uri cu filme online ar putea fi blocate în România

0
1787
FOTO: fancycrave1/Pixabay.com
FOTO: fancycrave1/Pixabay.com

Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut blocarea mai multor site-uri cu filme online piratate pentru clienții din România.

Decizia de blocare trebuie pusă în aplicare de principalii furnizori de internet fix din România: RCS&RDS, Telekom România, UPC, Nextgen, DCS și AKTA.

Decizia este în prima instanță și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel București.

O reacție a venit de la Asociația pentru Tehnologie și Internet: „Nu e prima încercare de blocare a unor site-uri prin DNS. Soluția e una singură – învățați să folosiți Internetul liber, în afara cenzurii”.

Reclamanții care s-au adresat instanței din România sunt Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries și Sony Pictures Television.

Tribunalul București a dat o soluție pe scurt pe 5 noiembrie. „Admite cererea modificată. Constată că website-urile accesibile în prezent la următoarele locaţii online: – filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net; filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy:http:/fbay.maik.rocks, http://bayproxy.net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co.uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https://urbanproxy.eu, încalcă drepturile de autor deţinute de reclamanţi.

Judecătorii dispun „blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienţilor pârâţilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus”.

FOTO: fancycrave1/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here