Instagram va lansa o versiune pentru copii

0
705
FOTO: ongchinonn/Pixabay.com
FOTO: ongchinonn/Pixabay.com

Instagram, platformă deținută de Facebook, lucrează la o versiune care să fie dedicată copiilor sub 13 ani. Potrivit BuzzFeedNews, s-a luat această decizie după ce s-a constatat că mulți copii vor să folosească aplicația Instagram, iar platforma trebuie să verifice des vârsta celor mici.

În prezent, Instagram acceptă pe platformă doar cu copii cu vârste de peste 13 ani. Șeful Instagram, Adam Mosseri, a confirmat informația.

„Tot mai mulți copii vor să vină pe platforma noastră. Și pentru că nu putem mereu să verificăm vârstele utilizatorilor, o soluție a fost crearea unei versiuni de Instagram penru copii în care părinții să aibă control”, a declarat șeful Instagram, Adam Mosseri.

În urmă cu două săptămâni, Instagram a mai anunțat o schimbare importantă pentru utilizatorii adolescenți. Potrivit BBC, platforma nu va mai permite celor în vârstă să le trimită adolescenților mesaje, dacă nu sunt prieteni pe Instagram.

Oricum, tinerii vor fi notificați că „nu trebuie să răspundă la un mesaj care îi face să se simtă inconfortabil”.

Măsurile luate de Instagram se aplică în cazul utilizatorilor care și-au dezvăluit vârsta reală. De asemenea, compania spune că dezvoltă „o nouă tehnologie de inteligență artificială și învățăare automată” pentru a verifica dacă vârsta pe care tinerii și-o afișează este reală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here