Imagini impresionante de pe Lună prezentate de NASA

0
1956
FOTO: Captură video NASA
FOTO: Captură video NASA

NASA a postat pe Youtube imagini la rezoluție 4K suprinse de-a lungul timpului de Lunar Reconnaissance Orbiter.

Clipul prezintă mai multe zone de pe lună și au fost selectate mai multe tipuri de teren descoperite în timpul cercetărilor celor de la NASA.

„Unele sunt destul de cunoscute atât profesioniștilor cât și amatorilor de astronomie, în timp ce alte zone sunt vizibile doar din spațiu”, spune cei de la NASA.

Tot NASA a mai făcut un anunț zilele acestea: Atmosfera planetei Uranus miroase a „ouă stricate”. În urma unei cercetări s-a descoperit compoziția norilor planetei Uranus.

O echipă internațională a descoperit că în norii superiori ai planetei este hidrogen sulfurat, un gaz urât mirositor. Hidrogenul sulfurat de pe Uranus arată că există diferențe între gigantele gazoase mai apropiate de Soare. Pe Jupiter și Saturn a fost observat amoniac, însă nu și hidrogen sulfurat.

O altă știre importantă de luna această vine de la compania americană Virgin Galactic. Nava VSS Unity, vehicul care ar putea duce turiști în spațiu, a fost testată pentru prima dată.

Aceasta a fost lansată la peste 15.000 de metri altitudine de pe un alt avion special de unde a pornit timp de 30 de secunde motorul său hibrid, ajungând la o viteză de 1,87 Mach și o altitudine de peste 25 de kilometri. Testul vine la o distanță de patru ani după ce prima variantă a vehiculului s-a prăbușit în cursul unui zbor test, iar un pilot și-a pierdut viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here